Αναρμόδιο το δασαρχείο για την απόληψη αδρανών!!

ELEOYSA2 29 4 14

ELEOYSA2 29 4 14Αναρμόδιο είναι το δασαρχείο Ιωαννίνων για την απόληψη αδρανών υλικών από το λατομείο της Ελεούσας, θέμα που αποκάλυψε το Epiruspost.gr.

Η απάντηση αυτή δίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και σημειώνεται ότι το Δασαρχείο έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών, όμως από την αυτοψία που έκανε δεν διαπίστωσε καμία παράνομη ενέργεια.

 

Βέβαια τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσίευσε το Epiruspost.gr αποδεικνύουν ότι γίνεται συστηματικά το τελευταίο διάστημα χρήση των αδρανών από το…ανενεργό λατομείο.

Στην απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σημειώνεται:

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γίνεται παράνομη απόληψη αδρανών υλικών από ανενεργό λατομείο του Δήμου Ζίτσας («φωτογραφίζεται» το λατομείο της πρώην κοινότητας Ελεούσας) και αποδίδουν στο δασαρχείο Ιωαννίνων αδιαφορία για την αναδάσωση που προέβλεπε η μελέτη αποκατάστασής του λατομείου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

• Το δασαρχείο Ιωαννίνων δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον έλεγχο απόληψης αδρανών υλικών από το συγκεκριμένο λατομείο.

• Παρόλα αυτά από την πρώτη στιγμή που έγινε αποδέκτης των συγκεκριμένων καταγγελιών, υπάλληλοί του διενήργησαν αυτοψίες χωρίς να διαπιστώσουν κάποια παράνομη ενέργεια καθώς τις ημέρες και ώρες που επισκέφθησαν το λατομείο δεν εκτελούνταν μεταφορές.

• Η μόνη εμπλοκή των δασικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τη μελέτη αποκατάστασης του λατομείου, είναι η επίβλεψη επί των διαμορφωμένων βαθμίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ