Αναμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο Χαροκόπι

ERGASIES NERO

ERGASIES NERO

Ξεκινούν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παλαιού Δημοτικού Σχολείου και κοινοχρήστων χώρων εντός οικισμού Χαροκοπίου», καθώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 266.800 ευρώ κι έλαβε μέση έκπτωση 43,09%.

Το έργο προβλέπει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου κάτω από το παλιό Δημοτικό Σχολείο, καθώς και των κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, όπως επίσης και τη διαμόρφωση-πεζοδρόμηση των δρόμων που περιβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο.

Η συγκεκριμένη περιοχή του Χαροκοπίου επιλέχθηκε γιατί αποτελεί σημείο συνάντησης και αναψυχής των κατοίκων, αφού σε αυτή βρίσκονται συγκεντρωμένα σε γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα, η εκκλησία, το πνευματικό κέντρο και το παλιό Δημοτικό Σχολείο.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που προβλέπει η μελέτη του έργου –η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών- αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων και η αισθητική εικόνα της περιοχής, με πλακόστρωτο, χώρους πρασίνου και παιδική χαρά, ενώ διαμορφώνεται μέσα στον οικισμό του Χαροκοπίου, ένα σημείο συνάντησης για τους κατοίκους και ασφαλούς παιχνιδιού για τα παιδιά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ