Αναμένονται απαντήσεις από το Νοσοκομείο Άρτας

NOS ID ARTAS

NOS ID ARTAS

Έκπληξη προκάλεσε στην Άρτα η «τιμή» που της έκανε ολόκληρο πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο να ασχοληθεί μαζί της. Παρότι η πρόθεση ήταν καταφανώς πολιτική, εξ ου και η απάντηση της βουλευτού και κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των οργάνων που μπορούν να μιλήσουν με στοιχεία.

Δηλαδή της διοίκησης του Νοσοκομείου, που δεν ανήκει στην κυβερνητική πλευρά αλλά και του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, που αποτελεί πρωτοβάθμιο μέλος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και οι δύο γνωρίζουν με ημερομηνίες και αριθμούς πότε χρονολογείται η σύμβαση Νοσοκομείου και ακτινοδιαγνωστικού κέντρου, συνέταιρος και γιατρός του οποίου ήταν η κ. Γεροβασίλη και βεβαίως πόσες αξονικές τομογραφίες παραπέμφθηκαν από το Νοσοκομείο στο ιδιωτικό κέντρο κατ΄έτος.

Σε γενικές γραμμές, ο καθένας στην Άρτα γνωρίζει πως το Νοσοκομείο είχε σύμβαση με το ιδιωτικό κέντρο από την εποχή που η κ. Γεροβασίλη δεν ήταν καν πολιτικό πρόσωπο. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια, παρότι υπήρχε ο αξονικός ιδιώτη στην Άρτα οι παραπομπές του Νοσοκομείου Άρτας γίνονταν για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων κι ας είχε αυτό μεγαλύτερο κόστος εν τέλει για το δημόσιο σύστημα υγείας και μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τον ασθενή.

Όσο για τις συχνές βλάβες του αξονικού στα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, δεν αποτελούν αρτινό ή πρεβεζιάνικο παράδοξο. Το ίδιο συμβαίνει και στους Φιλιάτες και στα Ιωάννινα για να μην μιλήσουμε πέρα απ΄την Ήπειρο.

Οι ασθενείς της Πρέβεζας πάλι, φυσικά και δεν παραπέμπονται στο ιδιωτικό κέντρο της Άρτας όταν δεν λειτουργεί ο αξονικός της Πρέβεζας. Υπάρχει σύμβαση με ιδιωτικό κέντρο της Πρέβεζας.

Για το αν χρειάζεται σύγχρονο αξονικό το Νοσοκομείο της Άρτας;

Σαφώς και χρειάζεται! Και αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και γιατρούς να τους δουλέψουν! Ο αριθμός των ασθενών που δέχεται ετησίως το Νοσοκομείο της Άρτας μετά και την κατάρρευση των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας είναι κατακόρυφα αυξημένος.

Το Νοσοκομείο της Άρτας χρειάζεται επίσης και απλό υγειονομικό υλικό όπως σύριγγες, γάζες, σεντόνια, γάντια κ.λ.π που λείπουν απ΄όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας και εξασφαλίζονται κάθε φορά σε δόσεις με το σταγονόμετρο.

Για την μη ένταξη του έργου προμήθειας νέου αξονικού από το ΕΣΠΑ, που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, θα μπορεί να απαντήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Προφανώς αξιολόγησε κάποια άλλα αιτήματα των νοσοκομείων των Ιωαννίνων ως προτεραιότητες και δεν έφτασε ο πολιτικός αντίπαλος της κ. Γεροβασίλη, ο κ. Καχριμάνης, να σκεφτεί τη στήριξη του ιδιωτικού της κέντρου κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.

Ρούλα Χρήστου

{jathumbnail off}

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ