Ανακύκλωση: Με καλούς ρυθμούς, μπορούμε καλύτερα

ANAKYKLOSH KADOSΙκανοποιητική  είναι η ανταπόκριση των κατοίκων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο συμπληρώνει μία εβδομάδα εφαρμογής.

Σε αυτή  την πρώτη βδομάδα εντοπίστηκαν πολλά ενθαρρυντικά  στοιχεία, αλλά και ορισμένα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Μαζί με τους πολίτες μαθαίνουμε και μεις κι έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

 

Με βάση λοιπόν τις παρατηρήσεις που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία και  προκειμένου να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από το πρόγραμμα της ανακύκλωσης δίνονται οι ακόλουθες διευκρινήσεις:

–               Στους κάδους ανακύκλωσης τα σκουπίδια τοποθετούνται χύμα κι όχι δεμένα σε σακούλες.

 

–               Στα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να τοποθετούνται εφημερίδες και περιοδικά.

–               Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να τοποθετούνται διπλωμένα. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους καταστηματάρχες της πόλης τέτοια υλικά να εναποθέτουν στους νέους κάδους ανακύκλωσης και όχι στους συρμάτινους που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία, καθώς αυτοί σταδιακά θα απομακρυνθούν.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στις δηλώσεις του τόνισε ότι στους κάδους ανακύκλωσης δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σύμικτα απορρίμματα. Κάτι τέτοιο  παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες σε λίγες όμως περιπτώσεις.

Διευκρίνισε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα μπουν στο σύστημα και παλιοί μπλε κάδοι που  είχαν τοποθετηθεί σε κάποια σημεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή και θα φέρουν την χαρακτηριστική αφίσα που έχουν οι νέοι.

Με βάση τις παρατηρήσεις της πρώτης εβδομάδας διαπιστώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν θέσεις στους κάδους. Μόλις οι ακριβείς θέσεις των τριακοσίων νέων κάδων οριστικοποιηθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Παράλληλα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης η οποία περιλαμβάνει τη διαμονή ενημερωτικού υλικού και της σακούλας πολλαπλών χρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ