Ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με το δημοσίευμα του Parapolitika

olga-gerovasilh

olga-gerovasilh

Σήμερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, φουντώνει το κίνημα εναντίον του  σταδιακού ξεπουλήματος των δημόσιων χώρων και αγαθών, φουντώνει η αγανάκτηση  και η αποδοκιμασία του λαού μας για τη συγκυβέρνηση της λιτότητας και της ύφεσης.  Στην Ήπειρο, στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και πολύ περισσότερο  στις ευρωεκλογές, αποτυπώθηκε ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό, που κλόνισε  βεβαιότητες και σχεδιασμούς. Κάθε μέρα που περνάει, οι συμπολίτες μας  σπρώχνουν όλο και ψηλότερα τον ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνουν ένα πλατύ κοινωνικό  και πολιτικό μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης των αντιλαϊκών πολιτικών,  αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τους κατά τόπους εκφραστές και υποστηρικτές της.  Η επιταχυνόμενη κοινωνική γείωση του ΣΥΡΙΖΑ και η ραγδαία εμπέδωση  στην Ελληνική κοινωνία των αρχών και των αξιών της αριστεράς είναι φανερό πως  έχει πανικοβάλλει σκοτεινούς κατεστημένους κύκλους πολιτικών, επιχειρηματικών  και οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι γνωρίζουν καλά πως δίνουν τον ύστατο  αγώνα επιβίωσής τους.  Και γνωρίζουν, εξίσου καλά, πως έχω σταθεί αγωνιστικά και αποφασιστικά  απέναντί τους, τόσο στην
επαγγελματική μου διαδρομή, ως μαχόμενη  αυτοαπασχολούμενη γιατρός, όσο και στην πολιτική μου διαδρομή, ως υποψήφια  Δήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, ως υποψήφια Περιφερειάρχης  Ηπείρου και φυσικά ως Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ.  Σ’ αυτό το πλαίσιο κατέφυγαν στις «δοκιμασμένες» αήθεις τεχνικές της  λασπολογίας, στην οποία εντάσσεται το έντεχνα ανακριβές, «γκρίζο» δημοσίευμα της  εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ της 05.07.2014, το οποίο αναπαράχθηκε πρόθυμα  από αμφίβολης εγκυρότητας διαδικτυακούς ιστότοπους και από ορισμένα τοπικά  μέσα.  Πέρα απ’ την αυταπόδεικτη διάψευση των δύσοσμων συμπερασμάτων του  δημοσιεύματος, που βρίσκονται στον αντίποδα των αρχών, των αξιών και της  δημόσιας πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής διαδρομής και παρουσίας  μας, πέρα απ’ την παρούσα αυτονόητη κατηγορηματική δημόσια διάψευση και  αποδοκιμασία της παραποιημένης «αλήθειας» του, η απάντηση στα συκοφαντικά  υπονοούμενα του δημοσιεύματος, θα δοθεί τόσο μέσα από την θεσμικά αρμόδια  επιτροπή της Βουλής, όσο και απ’ την Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω. Η ηθική δικαίωση της συκοφαντικής απαξίωσης των προσωπικοτήτων, η  αποκατάσταση της βλάβης που επιχειρείται με το δημοσίευμα και την αναπαραγωγή  του, θα διεκδικηθεί -απ’ όλους τους υπεύθυνους- μέσα από τη νόμιμη διαφανή οδό,  που ήδη μελετάνε οι νομικοί μου σύμβουλοι και θα διατεθεί υπέρ του Σωματείου  Βάσης Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Άρτας. 

Όλγα Γεροβασίλη

Το Δημοσίευμα έχει ως εξής:

Μπλεξίματα με την τακτική Δικαιοσύνη… από σπόντα κινδυνεύει να έχει σύντομα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, καθώς, όπως αποκαλύπτουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», στη Βουλή βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ένας ογκώδης φάκελος με καταγγελία κατά του συζύγου της, υπαλλήλου της Πολεοδομίας Άρτας, για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά την προεκλογική περίοδο, όταν η κυρία Γεροβασίλη ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το διαβιβαστικό του γ.γ. Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, ήταν ξεκάθαρο και ενημέρωνε τη Βουλή ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία του συζύγου της κ. Γεροβασίλη είχαν ήδη γίνει φύλλο και φτερό: «Μετά από καταγγελία για χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό του υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Αρτας, Παππά Γεωργίου, ο ΓΕΔΔ προέβη σε άρση φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του εν λόγω υπαλλήλου. Ο κ. Παππάς ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης στον ΓΕΔΔ με την ιδιότητά του ως υπαλλήλου της Δ/νσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας για τα οικονομικά έτη 2008 έως και 2011», ανέφερε χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό.

Όπως αποκαλύπτεται ωστόσο στη συνέχεια, επειδή κατά την πορεία του ελέγχου διαπιστώθηκε η ιδιότητα της κ. Γεροβασίλη ως βουλευτού, ολόκληρος ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου η Επιτροπή Ελέγχου «Πόθεν Εσχες» να λάβει γνώση του περιεχομένου ως η μόνη αρμόδια να ελέγξει το κοινό «πόθεν έσχες» της κ. Γεροβασίλη και του συζύγου της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την εν λόγω επιτροπή, ο πρώτος έλεγχος των ορκωτών λογιστών αποκάλυψε θολά στοιχεία, τα οποία χρήζουν διερεύνησης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ότι, παρά το γεγονός πως στον φάκελο βρίσκεται έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς στο οποίο καταγράφονται τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Παππά, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κ. Γεροβασίλη και του ιδίου, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί δεν έχουν δηλωθεί. Παράλληλα, πολλές απορίες έχει προκαλέσει στα μέλη της επιτροπής ότι, αν και από τα στοιχεία φαίνεται πως στον κ. Παππά εγκρίθηκαν το 2008 δύο δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς (στεγαστικό 230.000 ευρώ και επαγγελματικής στέγης 150.000 ευρώ), ελάχιστα ποσά έχουν εκταμιευθεί. Η Βουλή μάλιστα σκοπεύει να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το αν ισχύει πληροφορία με βάση την οποία η κυρία Γεροβασίλη μετέχει σε εταιρεία η οποία δεν έχει δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» της.

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης της κυρίας Γεροβασίλη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ιατρός-ακτινολόγος στο επάγγελμα- φαίνεται πως είναι αυτή που φέρνει τα λεφτά στο σπίτι. Σύμφωνα με τη δική της δήλωση, η κυρία Γεροβασίλη εμφάνισε εισοδήματα ύψους 315.087 ευρώ το 2010, 66.196 ευρώ το 2011 και 107.447 το 2012. Αντίστοιχα, ο σύζυγός της δήλωσε εισοδήματα 22.574 ευρώ το 2010, 17.489 ευρώ το 2011 και 23.427 το 2012. Στα μέλη της επιτροπής πάντως έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι, παρά τα υψηλότατα εισοδήματά της ως επιτυχημένης ιατρού, οι καταθέσεις της είναι μόλις 9.368 ευρώ σε μία και μόνο τράπεζα. Αντιθέτως, ο σύζυγός της δεν φαίνεται να διαθέτει κανέναν τραπεζικό λογαριασμό, παρά τα αντίθετα που αποκαλύπτει το έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου «Πόθεν Εσχες» της Βουλής στο να έχουν σχεδόν αποφασίσει πως η υπόθεση θα πρέπει να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και στην τακτική Δικαιοσύνη για περαιτέρω έλεγχο.

«Δεν υπάρχει τίποτα» λέει η βουλευτής
Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» απευθύνθηκαν, ως ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία, στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ζητώντας την άποψή της για το θέμα. Η ίδια, αν και αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν ανακάλυψε το παραμικρό. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Βουλή, κανένας από την Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών δεν της ζήτησε είτε γραπτές είτε προφορικές διευκρινίσεις. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μιλούσαν ανοικτά για προσπάθεια να χτυπηθεί η υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη στην Ηπειρο.

Όπως και να έχει, η υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέσα σε δύο χρόνια που είναι αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει και τέταρτο βουλευτή του να αντιμετωπίζει, είτε ο ίδιος είτε συγγενικό του πρόσωπο, μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για θέματα οικονομικής φύσεως.

Η πρώτη ήταν η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου με το αδήλωτο 1 εκατομμύριο ευρώ (ο ίδιος είχε διαψεύσει όσα είχαν ακουστεί), η δεύτερη της Μαρίας Διακάκη για έξι ακάλυπτες επιταγές (η Βουλή δεν ήρε τελικά την ασυλία της) και η τρίτη του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος, αν και είχε παραπεμφθεί να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για ατασθαλίες εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπου είναι καθηγητής, υποστήριξε ότι έχει αθωωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα ούτε αυτού η ασυλία να αρθεί από τη Βουλή.

Πηγή:
www.parapolitika.gr (Του Γιώργου Λυκουρέντζου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ