Αναδάσωση στα καμένα του Αμμότοπου

ARTA POLHΥπογράφτηκε, από το Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη, η σύμβαση που αφορά την εκτέλεση του έργου «Αναδάσωση καμένης αναδασωτέας έκτασης στη θέση Αγία Παρασκευή Τ.Κ. Αμμοτόπου Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 110.700 ευρώ.

Η πίστωση προέρχεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. Στη σύμβαση περιλαμβάνεται η προμήθεια και μεταφορά φυτικού υλικού, η εγκατάσταση και συντήρηση του πρασίνου και η κατασκευή περίφραξης. Ως χρόνος ολοκλήρωσης των ανατιθέμενων εργασιών έχει οριστεί η 31/12/2014. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Τσώλας μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Η αναδάσωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος καθώς αποσκοπεί στη δημιουργία πόλων αναψυχής και πρασίνου και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών που γειτονεύουν με την εν λόγω περιοχή.

 

Οι παρεμβάσεις προστασίας και αναδάσωσης θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του Δήμου μας τα οποία έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Η αναδάσωση στον Αμμότοπο διεκδικήθηκε επιτυχώς από το Δήμο Αρταίων αφού έγιναν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εγκριθεί η συγκεκριμένη δαπάνη από το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για μία έκταση περίπου 300 στρεμμάτων η οποία είχε καταστραφεί δύο φορές από πυρκαγιά. Οι εργασίες δεντροφύτευσης θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2014 ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ