Αναγνωρίζοντας τα δέντρα που υπάρχουν γύρω μας

DASH 4 7 14

“Μπορείς να αναγνωρίσεις τα δέντρα της πόλης σου;”. Με αυτό το σύνθημα το έργο «URBAN Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Βέλτιστης Διαχείρισης, Προστασίας και Αξιοποίησης του αστικού και περιαστικού πράσινου», το οποίο υλοποιήθηκε από ερευνητές του ΤΕΙ Ηπείρου με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. κατέγραψε και αποτύπωσε σε ψηφιακούς χάρτες όλα τα δέντρα των τεσσάρων δήμων – πρωτευουσών της Περιφέρειας Ηπείρου: Ιωαννίνων, Αρταίων, Πρεβέζης, Ηγουμενίτσας κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα στην αποτύπωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των νησίδων πρασίνου στο μικροκλίμα της πόλης.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν το αστικό και περιαστικό πράσινο και τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Την Πέμπτη 04 Ιουνίου, στις 11:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5A) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημερίδα παρουσίασης του έργου ενώ μια μέρα μετά, στις 05 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος) στις 12:30 η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ (Κωστακιοί Άρτας) θα φιλοξενήσει τη δεύτερη ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://urbantreemanagement.teiep.gr/

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ