Αναβρασμός στο Πνευματικό Κέντρο… Θύελλες προκαλεί το… Βασιλικό Διάταγμα!

EGGRAFO ODEIO

EGGRAFO ODEIOΣτην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι σχέσεις των ωρομίσθιων που στηρίζουν σχεδόν όλες τις δομές με τη Διοίκηση αλλά και τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρου.

Οι ωρομίσθιοι παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη των συμβάσεων τους –Οκτώβριο- και μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Το ένα και μοναδικό ένταλμα που κόπηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρου και συνοδεύτηκε με επιφυλάξεις που εξέφρασαν ορισμένοι εκ του μόνιμου προσωπικού, δεν εγκρίθηκε ποτέ από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι ωρομίσθιοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και η διοίκηση σε μία προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάταξη του προσωπικού, ώστε βάση αυτής να προκύψει η αμοιβή τους.

Όμως από κει άρχισαν να ανακύπτουν άλλα προβλήματα. Και οι υπολογισμοί, απλές αριθμητικές πράξεις για τις οποίες κάποιοι χρειάστηκαν πολλές μέρες προκειμένου να τις κάνουν, γίνονται, όπως καταγγέλλουν οι ωρομίσθιοι με λάθος τρόπο. Και με τρόπο που απέχει πολύ από αυτόν που επικαλείται στα μέσα ενημέρωσης η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου.

Μάλιστα αυτό τεκμηριώνεται από την απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου σε σχετική αίτηση των ωρομισθίων. Σε αυτή την απάντηση, για πρώτη φορά αναφέρεται ότι ο υπολογισμός του μισθού θα γίνει με βάση Προεδρικό Διάταγμα του 1966!!!

Αποτέλεσμα ενός τέτοιου υπολογισμού είναι η απώλεια σημαντικών ποσών από όσα δικαιούνται πραγματικά να εισπράξουν.

Σύμφωνα βέβαια με όσο προβλέπει η νομοθεσία οι εκπαιδευτικοί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρούνται ειδικό προσωπικό και δεν εμπίπτουν στο ωράριο των υπολοίπων, αλλά είναι ίδιο με αυτό στη μέση εκπαίδευση.

Επίσης ο υπολογισμός της ωριαίας μισθίας γίνεται κατόπιν μαθηματικής πράξης η οποία είναι η διαίρεση του αντίστοιχου μισθού με το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας.

Αντί λοιπόν να ακολουθηθούν όσα προβλέπει η Νομοθεσία (2011) η διοίκηση στηρίζεται σε Βασιλικό Διάταγμα του 1966, το οποίο δεν αναφέρει το πλήρες ωράριο όμως η εφαρμογή του μειώνει σημαντικά τις αποδοχές τους.

Οι ωρομίσθιοι φυσικά είναι ανάστατοι καθώς διαπιστώνουν ότι το επαγγελματικό τους μέλλον εξαρτάται από ορισμένους διοικητικούς υπαλλήλους που έχουν μπλεχθεί στις διαιρέσεις και από ένα Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποδέχεται μία κατάταξη όπως βολεύει κάποιους…

Παράλληλα αναμένουν την τήρηση της υπόσχεσης ότι μέχρι το μεσημέρι θα κοπεί το ένταλμα και θα σταλεί στον Επίτροπο… Εκεί πια όλα θα είναι ξεκάθαρα και ανάλογα θα πράξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ