Αναβρασμός στους μικρομεσαίους για την παράταση στο ΕΣΠΑ- Απειλούν ακόμη και με μηνύσεις….

ESPA MMΈντονες είναι οι πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ώρες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να δοθεί παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων. Παράλληλα όμως εκατοντάδες επιχειρηματίες που φρόντισαν να είναι συνεπείς με την διακήρυξη και τις ημερομηνίες διαμηνύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα κάνουν χρήση όλων των ένδικων μέσων προκειμένου να μπλοκάρουν την εξέλιξη του προγράμματος και την αξιολόγηση των αιτήσεων αφού ο ανταγωνισμός θα έχει καταστεί αθέμιτος και οι όροι της διακήρυξης θα έχουν καταστρατηγηθεί.

 

Παρά τη μάχη που δίνουν διάφοροι συλλογικοί φορείς για να εξασφαλίσουν την παράταση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης επιμένει προς το παρόν στην αρχική της απόφαση, στην υποβολή δηλαδή των φακέλων μέχρι τις 10 Μαΐου.

Οι επαγγελματίες του χώρου έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Σε αυτούς που δούλεψαν με συνέπεια σε όλο το διάστημα των εορτών ώστε να ετοιμάσουν τους φακέλους στην ώρα τους και σε κείνους που ακολούθησαν τη μακρά ελληνική παράδοση…. Έκαναν δηλαδή τις διακοπές τους σίγουροι ότι το πρόγραμμα, όπως συνηθίζεται, θα πάρει παράταση.

 

Κι αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης σκέφτονταν τέτοια πιθανότητα θα πρέπει πλέον να προβληματιστεί πάρα πολύ καθώς εκατοντάδες επιχειρηματίες, που τήρησαν επακριβώς όσα προέβλεπε η προκήρυξη και ετοίμασαν τους επενδυτικούς φακέλους στην ώρα τους, δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις προθέσεις τους τις έχουν γνωστοποιήσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης η οποία δεν μπορεί να τις αγνοήσει.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των προτάσεων ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ήδη παρατάθηκε μία φορά, από τις 25 Απριλίου που ήταν αρχικά η καταληκτική ημερομηνία, στις 10 Μαΐου.  Μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας περίπου 25.000 φάκελοι επενδυτών από όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ