Αναβρασμός στα Κέντρα Δολιανών και Τσεπελόβου, έφυγαν πενήντα πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Κατσικά!

akentra1

akentra1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα Κέντρα Φιλοξενίας σε Δολιανά και Τσεπέλοβο, που αποτελούν δύο στεγασμένες δομές στο Νομό Ιωαννίνων με πολύ καλές, κατά κοινή ομολογία, συνθήκες διαβίωσης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ορισμένοι από τους πρόσφυγες προχώρησαν σε κλείσιμο των δρόμων, έξω από τις εστίες, σχεδόν ταυτόχρονα και στις δύο περιοχές.

Στα Δολιανά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαβουλεύσεις με την αστυνομία, η οποία έπεισε τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στο Κέντρο και το αίτημά τους, που ήταν καλύτερη ποιότητα φαγητού να το διαβιβάσουν τόσο στην Ύπατη Αρμοστεία που έχει την ευθύνη.

Την απομάκρυνσή τους και την μεταφορά τους κοντά σε κάποιο αστικό κέντρο ζητούν οι πρόσφυγες που από τις αρχές καλοκαιριού βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Τσεπέλοβο.

akentra2

Κι εκεί προχώρησαν σε κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί προς το χωριό, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι είχαν γράψει αρκετά μικρά πλακάτ στην ελληνική γλώσσα. «Θέλουμε να φύγουμε από δω, κρυώνουμε, αρρωσταίνουμε…» ενώ σε αρκετά αναφέρονταν ότι υπάρχουν νέα κρούσματα φυματίωσης.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια που είχε επιβεβαιωθεί ότι έπασχε από φυματίωση έχει μεταφερθεί εδώ κι αρκετές ημέρες σε διαμέρισμα, εκτός Ηπείρου.

akentra3

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι από τον ιατρικό έλεγχο έχουν επιβεβαιωθεί κι άλλα περιστατικά.

Το απόγευμα της Παρασκευής στο μεταξύ απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό του Κατσικά 51 συνολικά πρόσφυγες. Με λεωφορείο και με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας μεταφέρονται σε ξενοδοχείο που έχει μισθωθεί στην περιοχή των Γρεβενών.

akentra4

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα άλλα πενήντα τουλάχιστον άτομα.

akentra5
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ