Αναβλήθηκε η δίκη για το φακελάκι… Να επιστρέψει στην εργασία του απαίτησε ο γυναικολόγος

GIATROS SYNTAGHΣτο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγήθηκε σήμερα ο γυναικολόγος που πριν μερικούς μήνες είχε συλληφθεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών και κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, όμως η εκδίκαση της υπόθεσης τελικά αναβλήθηκε.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά κι αντιδράσεις καθώς η αναβολή στερεί από τη διοίκηση τη δυνατότητα να πάρει μέτρα ώστε η περιβόητη κάθαρση στο χώρο της υγείας να γίνει πράξη.

Ο εν λόγω γιατρός είχε ζητήσει χρήματα από το γιο ηλικιωμένης γυναίκας προκειμένου να τη χειρουργήσει.

 

Εκείνος κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και την ώρα που εξήλθε από το γραφείο του γιατρού, αφού είχε δώσει τα χρήματα ο γυναικολόγος συνελήφθη.

Οδηγούμενος τότε στο αυτόφωρο, αφέθηκε ελεύθερος διότι η εισαγγελέας έκρινε ότι τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα δεν ήταν επαρκή στοιχεία, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος και μάλιστα επέστρεψε και στην εργασία του μέχρι ότου διαβιβαστεί από την εισαγγελία στο Νοσοκομείο Φιλιατών η ποινική του δίωξη.

Τότε του επεβλήθη προσωρινή αργία ενός μηνός από το διοικητή του Νοσοκομείου (όσο από το νόμο προβλέπεται) και ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε έκδοση απόφασης για αργία μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η δίκη αναβλήθηκε ύστερα από πρόταση της Εισαγγελέως έδρας και με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου. Κι αυτό επειδή έκρινε πως η ηλικιωμένη γυναίκα αποτελεί βασικό μάρτυρα της υπόθεσης. Η 85χρονη δεν παρέστη στο δικαστήριο, αφού είναι κατάκοιτη όπως ανέφερε ο γιος της, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έδωσε το φακελάκι στο γιατρό και υπέβαλλε τη μήνυση.

«Κλινήρης» ανέφερε η ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε, γεγονός που επέτρεψε στην Εισαγγελέα να κρίνει ότι πιθανόν σε εφτά μήνες, η 87χρονη θα καταφέρει να σηκωθεί από το κρεβάτι και να παραστεί στο δικαστήριο!

Να σημειωθεί ότι είναι η ίδια Εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση και κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Η δίκη αναβλήθηκε για τον Ιούνιο.

Με δεδομένο ότι η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την προσωρινή αργία του γιατρού μόλις είχε λήξει, ο ίδιος αμέσως μετά την αναβολή της δίκης, επισκέφθηκε – συνοδεία του συνηγόρου του – το Νοσοκομείο Φιλιατών και ζήτησε από τη διοίκηση να πάρει τα κλειδιά και να επιστρέψει στο ιατρείο του.

Αντ’ αυτού όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με τη νέα απόφαση του Υπουργείου με την οποία τίθεται σε αργία ωσότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γυναικολόγος με μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση έχει στραφεί εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, γιατρών του Νοσοκομείου Φιλιατών αλλά και μέσων ενημέρωσης, θεωρώντας ότι όλοι αυτοί «συνωμότησαν» προκειμένου να τον διασύρουν!

Είναι πραγματικά από τις περιπτώσεις εκείνες όπου οποιοδήποτε σχόλιο είναι απολύτως περιττό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ