Αναβαθμίζεται το αθλητικό κέντρο Ελληνικού

asenteles2

asenteles2

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται πλέον το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου και η δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ.

Η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση χώρου άθλησης Τ.Κ. Ελληνικού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 258.000 ευρώ, έγινε κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα την Τρίτη, παρουσία του Βουλευτή Ιωαννίνων Ιωάννη Στέφου.

Η διαδικασία για την ηλεκτρονική δημοπράτηση του έργου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, ο οποίος είχε εξαγγείλει το έργο τον περασμένο Αύγουστο. Η προσπάθεια για την ανακατασκευή του γηπέδου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η μελέτη, στη συνέχεια, κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά τις συνεχείς επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα του 2017.

Το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου του Ελληνικού περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, την περίφραξη και την αναβάθμιση των χώρων των αποδυτηρίων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές ευχαριστεί τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε θετικά το όλο θέμα, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού

asenteles1

Συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη για θέματα που αφορούν τις ελλείψεις αλλά και τις δυσκολίες ενίσχυσης με προσωπικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καθώς και γενικότερα ζητήματα της περιοχής των Τζουμέρκων, είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Υπουργού για την περιοχή, ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην ένταξη του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στον κατάλογο των απομακρυσμένων-παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών, έτσι ώστε οι υπάλληλοι, που υπηρετούν στην περιοχή, να δικαιούνται το αντίστοιχο επίδομα.

Ο κ. Σεντελές κατέθεσε και τα σχετικά έγγραφα αλληλογραφίας μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας πως το ίδιο αίτημα αφορά και τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Η αντιμετώπιση του θέματος από την Υπουργό ήταν θετική και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς αποτελεί ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ