Ανάσα τον Αύγουστο από τους ξένους τουρίστες

tourismos ipeiros

tourismos ipeirosΑνάσα στην τουριστική οικονομία που υπέφερε από τα capital controls έδωσαν οι ξένοι τουρίστες τον Αύγουστο με παράγοντες του κλάδου να αισιοδοξούν ότι είναι εφικτός ο στόχος για 25 εκατομμύρια αφίξεις μέσα στο 2015 και έσοδα άνω των 14 δισ. ευρώ.

Το διεθνές πρακτορείο Bloomberg έκανε λόγο για νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία στον τομέα του τουρισμού. Και αυτό γιατί όπως σημειώνει, η γειτνίαση της Τουρκίας με τη διαλυμένη από τον πόλεμο Συρία και την απειλή των χωρίς διακρίσεις τρομοκρατικών πράξεων αποτέλεσαν αποτρεπτικό παράγοντα για την προσέλκυση τουριστών στη γειτονική χώρα.

Στην Ελλάδα, το τουριστικό συνάλλαγμα το πρώτο 7μηνο του χρόνου παρουσίασε αύξηση 8,16 % και διαμορφώθηκε από τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ στα 4,1 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ. Στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον περασμένο μήνα οι αφίξεις σημείωσαν άνοδο 28%, στη Μύκονο 11%, στη Ζάκυνθο και στη Σαντορίνη 10,2% και στη Σάμο 2%.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές παραλίες και τα νησιά αναγνωρίζονται διεθνώς και μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, η HolidayMe, παρουσιάζει ανάμεσα στα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου την Κεφαλονιά, την Κω και στην Χρυσή στην Κρήτη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ