Ανάθεση μελετών για Νικόπολη και Κασσώπη

KASSOPH

KASSOPH

Ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του μεγάλου και φιλόδοξου προγράμματος των Πολιτιστικών Διαδρομών, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Από τον πρόεδρο του σωματείου Διάζωμα Σταύρο Μπένο και τον Ανττιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, υπογράφηκε στην Αθήνα η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης του ρωμαϊκού θεάτρου της Νικόπολης και της Αρχαίας Κασσώπης.

Το κόστος των μελετών αυτών καλύπτει το Ίδρυμα Νιάρχος.

Όπως είναι γνωστό, τα δύο πρώτα έργα, που αφορούν την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου έχουν ήδη πάρει το δρόμο της ένταξης.

Τα έργα που προγραμματίζονται στους αρχαιολογικούς χώρους, σε συνδυασμό με την ανάληψη πρωτοβουλιών προβολής του εγχειρήματος αλλά και οργανωμένης διαχείρισης των τουριστικών ροών και επισκέψεων, θα επιτρέψουν την αποτελεσματική λειτουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής από την επόμενη τουριστική περίοδο.

Επισημαίνεται όμως ότι, με πρωτοβουλία τουριστικών γραφείων, ήδη διοργανώνονται εκδρομές και περιηγήσεις στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, αποδεικνύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την κοινωνική δυναμική που έχει αποκτήσει η προσπάθεια αυτή.

Σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, που χωροθετούνται τα Αρχαία Θέατρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στην Ήπειρο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προγραμματίζονται ευρείες παρεμβάσεις προστασίας, ανάδειξης και προβολής των μνημείων καθώς και βελτίωσης της ποιότητας των συνθηκών εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Με τον τρόπο αυτό, θα υλοποιηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές αλλά και οι άυλες δράσεις που θα διασφαλίσουν την επιτυχημένη λειτουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ