Αμέτρητες πληγές στην Ήπειρο από τη θεομηνία… Ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και μονάδες..

ARTA Z2

ARTA Z2Αμέτρητες είναι οι πληγές που έχουν ανοίξει στην Ήπειρο μετά την θεομηνία των τελευταίων ημερών που σάρωσε την περιοχή.

Τα προβλήματα δεν έχουν αρχή και τέλος και δυστυχώς συνεχώς προστίθενται καινούρια.

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί κάτοικοι σε ορεινά χωριά του νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι λόγω των κατολισθήσεων αλλά και των καθιζήσεων που υπέστη το οδικό δίκτυο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.

DODONH Z4Κρανίου τόπος μοιάζει ο δήμος Δωδώνης, καθώς τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στο οδικό δίκτυο αλλά χτυπήθηκαν σπίτια και ολόκληρη οικισμοί.

Αρκετοί κάτοικοι βλέπουν στα σπίτια τους τεράστια ρήγματα, όπως η 87χρονη Ανδρομάχη Πάκου που ζει στο Ζωτικό Ιωαννίνων και αρνείται να το εγκαταλείψει.

Σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Ζωτικό την Παρδαλίτσα ενώ κινδυνεύει οικισμός και στην Άρδοση.

Στα 329 ανέρχονται -από την έως τώρα καταγραφή-τα κτίσματα στην Άρτα που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και στα 43 στις περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων.

AKRAIA1Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην Άρτα από τα 329 κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, τα 229 είναι κατοικίες, τα 28 επαγγελματικοί χώροι, τα 78 αποθηκευτικοί χώροι και τα 4 δημόσια κτίρια.

Στα Ιωάννινα από τα 43 κτίρια που πλήγωσαν -το ίδιο διάστημα- τα 16 είναι κατοικίες, τα 18 επαγγελματικοί χώροι, τα 6 αποθηκευτικοί χώροι και τα 3 δημόσια κτίρια.

Διευκρινίζεται ότι οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη.

Η συνεχής βροχόπτωση δημιουργεί νέα προβλήματα στο νομό Ιωαννίνων.

Στο Νησί των Ιωαννίνων ανέβηκαν τα νερά της λίμνης Παμβώτιδας και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Στα προάστια Πεδινή, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα και Πέραμα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

PERAMA PLH1Σε οικισμό του Περάματος που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης άρχισε η εκκένωση σπιτιών, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, διότι πέραν της πλημμύρας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, καθώς το νερό πλησιάζει τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, την Τετάρτη, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Γότιστας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς Γότιστα, Κράψη και Ανατολική.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Εγνατία Οδός, η οποία έχει πλημμυρίσει στην Πεδινή και η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία.

Αμέτρητες οι ζημιές στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων, στο Δήμο Ζηρού και Πάργας αλλά και στη Θεσπρωτία, στις περιοχές δηλαδή που για 48 ώρες βρέθηκαν κάτω από τα νερά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ