Αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων

aftokinitaΟι αλλαγές στην φορολογία των νέων αυτοκινήτων ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη στο πλαίσιο του διαλόγου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα του αποτελεσματικότερου ελέγχου των παλαιών αυτοκινήτων που δεν περνούν από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ. «Ο έλεγος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων θα μπορούσε να τονώσει την αγορά» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γιώργος Βασιλάκης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο ελέγχων της κυκλοφορίας των αυτοκνήτων, καθώς και η φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων.

Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου, βάσει της τελικής τιμής τους. Σημείωσε δε από τις αλλαγές, που τοποθετούνται χρονικά για το Σεπτέμβριο, δεν θα επηρεαστούν οι τιμές των ΙΧ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλάκη, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, στις αρχές της εβδομάδας, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των νέων ΙΧ, προκειμένου να έχει ως βάση τη λιανική τιμή πώλησής τους και όχι τον κυβισμό τους.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ