Αλεξίπτωτα πλαγιάς κι αετοί γεμίζουν τον ουρανό των Ιωαννίνων

alexiptoto pl

alexiptoto plΑλεξίπτωτα πλαγιάς, αετοί και μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα και αετοί, με αθλητές – πιλότους που θα συρρεύσουν από όλη την Ελλάδα, θα απογειωθούν την Κυριακή το μεσημέρι από την κορυφή του Μιτσικελίου και θα πετάξουν πάνω από τη λίμνη “Παμβώτιδα”, στέλνοντας, από τον ουρανό των Ιωαννίνων, ένα μήνυμα: «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών, οργανώνουν αυτή τη μοναδική εκδήλωση, με στόχο αφενός να προβάλουν τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και αφετέρου να αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά των Ιωαννίνων.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται οργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελιού πάνω από τους Λιγκιάδες και τόσο το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών, επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως περιοχή για αεραθλήματα επιδόσεων, καθώς διαθέτει από τις ευνοϊκότερες εδαφικές μορφολογίες γι’ αυτό.

Εκπρόσωποι του Δήμου και του Αεραθλητικού Σωματείου, με δηλώσεις κάλεσαν τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν την Κυριακή το μεσημέρι τις θεαματικές πτήσεις.

Πάνω από 50 αθλητές-πιλότοι θα συμμετάσχουν στις πτήσεις. «Μείναμε έκπληκτοι από το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που υπήρξε από αθλητές από όλη την Ελλάδα που θέλουν να συμμετάσχουν. Από την κορυφή του Μιτσικελίου σε 1.800 μέτρα υψόμετρο γίνονται πρώτη φορά οργανωμένες πτήσεις», υπογράμμισε ο Σταύρος Κωστούλας, εκπαιδευτής και πρόεδρος του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων.

Ο κ. Κωστούλας ευχαρίστησε το Δήμο Ιωαννιτών για τη στήριξη και τη συνεργασία και υποστήριξε πως φέτος γίνεται η αρχή και πως ο κοινός στόχος των δύο φορέων είναι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει του χρόνου πανευρωπαϊκό γεγονός, καθώς – όπως σημείωσε – «μέσω του ο αθλητικού τουρισμού διακινούνται μεγάλα κεφάλαια».
Δύο αθλητές-πιλότοι που θα απογειωθούν την Κυριακή από το Μιτσικέλη, είναι ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Γιώργος Μαρκούλας και ο Στάθης Διαμάντης. Και οι δύο προσκάλεσαν τους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν ως θεατές αυτή την εντυπωσιακή επίδειξη.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία τόσο στους αθλητές-πιλότους που θα πάρουν μέρος, όσο και στους θεατές.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από τις 12 το μεσημέρι από την κορυφή του βουνού. Ειδικά τα μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιά και αετοί, που εκτελούν πιο ελεγχόμενες πτήσεις, θα μπορούν να προσεγγίσουν πολύ κοντά στην περιοχή του Μώλου και πάνω από τη λίμνη και τα Γιάννενα.

Οι θεατές μπορούν να απολαύσουν το θέαμα με τρεις τρόπους.

-είτε παρακολουθώντας από οποιοδήποτε σημείο του Μώλου αλλά και από όλο τον άξονα περιμετρικά της λίμνης που έχει ανοιχτό ορίζοντα

-είτε ανεβαίνοντας στην κορυφή του Μιστικελίου (ο δρόμος είναι ασφάλτινος)

-είτε βρισκόμενοι στην περιοχή προσγείωσης που είναι δίπλα στην εθνική οδό ανάμεσα Πέραμα-Αμφιθέα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ