Αλαλούμ στο Πανεπιστήμιο…. Στον Εισαγγελέα η Σύγκλητος, στον αέρα εγγραφές και εξεταστική

PRYTANEIA METABATIKO

PRYTANEIA METABATIKOΑλαλούμ κυριολεκτικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η απόφαση για το νέο κύμα διαθεσιμότητας έχει τινάξει στον αέρα τη λειτουργία του ιδρύματος και μαζί τον προγραμματισμό εκατοντάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.

Από τη Δευτέρα τα μέλη της Συγκλήτου καλούνται από τον Εισαγγελέα και καταθέτουν μετά την σχετική εντολή του Υπουργού Παιδείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που αναφέρουν είναι ότι το Πανεπιστήμιο δεν έκλεισε με απόφαση της Συγκλήτου. Δεν λειτουργεί λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Από κει και πέρα αναφέρονται στα προβλήματα από το κύμα της διαθεσιμότητας, τα οποία έχουν παρουσιαστεί και με το ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου.

Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται εγγραφές νέων φοιτητών, να μην διεξάγεται εξεταστική, να μην έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα και συνάμα να τρέχουν τα έξοδα για χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται στα Γιάννινα από άλλες περιοχές της χώρας.

Η κατάσταση στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου οκτώ Πανεπιστήμια της χώρας ουσιαστικά δεν λειτουργούν, δεν φαίνεται να εκτονώνεται.

Κι αυτό γιατί το υπουργείο παιδείας είναι αποφασισμένο την Πέμπτη το πρωί για τα Πανεπιστήμια που δεν εφαρμόσουν την απόφαση για την αποστολή των στοιχείων, να εκδώσει νέα κοινή Υπουργική Απόφαση η ποία θα καταργεί ολόκληρους κλάδους και όχι αριθμό θέσεων κατά κλάδο όπως προβλέπει η νυν απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ