Αλαλούμ με τους δικαιούχους για το επίδομα σίτισης

FTOXIAΣτο μισό περιορίζεται τελικά ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος σίτισης.

Όπως προέκυψε τα λάθος στοιχεία που έδωσαν τόσο η Θεανώ Φωτίου όσο και ο Γιάννης Βαρουφάκης στην επιστολή του προς τον Ντάισεμπλουμ ήταν λάθος. Στην επιστολή γινόταν λόγος για 300.000 νοικοκυριά, ωστόσο σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας αλλά και με τα απλά μαθηματικά οι δικαιούχοι των 100 ευρώ για επίδομα σίτισης που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι μόλις 155.000 νοικοκυριά.

Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων είπε πως «τα νούμερα είναι σωστά. Οι πολλαπλασιασμοί είναι σωστοί. Εμείς μιλάμε για 300.000 δικαιούχους και άρα 155.000 νοικοκυριά»!

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η ίδια η κυρία Φωτίου είπε ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος σίτισης θα είναι 300.000 οικογένειες.

Εκτός αυτού ο κ. Βαρουφάκης στην επιστολή επτά σημείων προς τον κ. Ντάισεμπλουμ μιλά για κονδύλι 137,7 εκατ. ευρώ που θα δοθεί ως επίδομα των 100 ευρώ σε εως 300.000 νοικοκυριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ