Ακόμη ψάχνουν τις μελέτες για το αεροδρόμιο… Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός των Ιωαννίνων

AERODROMIO 14

AERODROMIO 14Μνημείο καθυστερήσεων, ασυνεννοησίας και τραγικότητας του ελληνικού δημοσίου αποτελεί πλέον το έργο του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Από το 2006 κι ύστερα από παλινωδίες που δεν έχουν αρχή και τέλος, το Υπουργείο Υποδομών βρίσκεται ακόμη στις….μελέτες!!!

Οι ανακοινώσεις που έγιναν όχι δια του αρμόδιου υπουργού ή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που έχει την ευθύνη του έργου, αλλά δια του τοπικού βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη, δείχνουν ότι ο δρόμος για την ολοκλήρωση των έργων θα είναι μακρύς και δύσκολος.

 

Κι αυτό γιατί ακόμη, Υπουργείο και ΥΠΑ, δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο των οριστικών μελετών. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά οι οριστικές μελέτες θα πρέπει να αναμένονται εντός του επόμενου διμήνου!!!

Οι οριστικές αποφάσεις για τις ηλεκτρομηχανολογικές και τις λοιπές μελέτες που εκκρεμούν ελήφθησαν την Τρίτη σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών, με συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας και Αεροδρομίων Βορείου Ελλάδος.

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν σε οριστικό επίπεδο, αφορούν στην καθαίρεση τμήματος του υφιστάμενου κτιρίου του αεροδρομίου και την κατασκευή νέου κατ’ επέκτασιν του ήδη υπάρχοντος.

Στην ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου… Έτσι τα Γιάννινα θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμη με ένα τυφλό αεροδρόμιο και χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, έχουν πραγματικά ελάχιστη σημασία οι δηλώσεις του κ. Καλογιάννη ότι «δεν υπάρχει κανένα άλλο χρονικό περιθώριο για το αεροδρόμιο»…. Άλλωστε μέχρι πριν λίγους μήνες από τη θέση του Υπουργού είχε την ευθύνη των έργων.

Από το 2006, που ξεκίνησε η περιπέτεια του αεροδρομίου, μέχρι το 2014, πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια. Κι ακόμη ψάχνουν τις μελέτες…. Αν πράγματι όσοι έχουν την ευθύνη για την τύχη αυτού του τόπου είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι τότε δεν έχουν παρά να το πουν δημόσια!

Το βέβαιο είναι ότι η ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο αποτελεί εμπαιγμό για τους Γιαννιώτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ