Ακόμη μετρούν πληγές οι κάτοικοι της Άρτας

KOMPOTI P7

KOMPOTI P7Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτεται όσο υποχωρεί η στάθμη των νερών που πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια και εκτάσεις με καλλιέργειες. Οι κάτοικοι με δάκρυα στα μάτια βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να έχουν βυθιστεί στις λάσπες και όλα τους τα υπάρχοντα να έχουν καταστραφεί. Όπως λένε τα νερά έφθασαν το ένα μέτρο μέσα στα σπίτια τους.

Στο χωριό Ανθότοπος όλα τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές πολλά από τα οποία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι ζητούν βοήθεια. Ένα νεαρό ζευγάρι από το χωριό Κεραμάτες Αρτας, μόλις τρεις μήνες παντρεμένοι, που ακόμη πληρώνουν δόσεις για το νοικοκυριό τους είδαν το ποτάμι να τους πνίγει τα όνειρα.

Όμως δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες σπίτια και οι επιχειρήσεις που καταστράφηκαν, καθώς πάνω από 200.000 στρέμματα με καλλιέργειες μετατράπηκαν σε λίμνη και χιλιάδες τόνοι εσπεριδοειδή θα καταλήξουν στην χωματερή.

Οι έλεγχοι για τις καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις ξεκίνησαν από νωρίς σήμερα και οι πλημμυροπαθείς άρχισαν να καταθέτουν αιτήσεις για αποζημιώσεις.

Οι κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος της Άρτας καταγγέλλουν ότι οι πρωτοφανείς πλημμύρες οφείλονται στο μεγαλύτερο μέρος τους στα νερά που διοχέτευσαν οι υπεύθυνοι του φράγματος της ΔΕΗ στον Άραχθο γιατί δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως όπως υποστηρίζουν το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ