«Ακτινογραφία» επιστημόνων στη λίμνη Ζηρού

lziros1

lziros1

ΦΩΤΟ

Την βάση για μελέτες ανάδειξης της περιοχής της Λίμνης Ζηρού, μιας από τις πιο όμορφες στην Ήπειρο, θα αποτελέσει η συλλογή των τοπογραφικών δεδομένων, η οποία ολοκληρώθηκε.

Εξειδικευμένη ομάδα, με επικεφαλής τον Θεοχάρη Παπαδιαμάντη, τον Δημήτρη Ζήνα και τον Βασίλη Δημητρίου, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα στις εφαρμογές της γεωπληροφορικής και τοπογραφίας, ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο έργο, μέσω του οποίου παρήχθησαν εξειδικευμένα δεδομένα χαρτογράφησης και γεωπληροφοριακά στοιχεία.

Κατά την ολοκλήρωση του έργου, παραβρέθηκαν στο χώρο ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής και η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Γεωργάνου.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του δήμου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αναπτυχθούν συγκεκριμένες δράσεις που θα αναδείξουν την περιοχή.

Η Λίμνη Ζηρού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά της επαρχιακής οδού Άρτας-Φιλιππιάδας-Ιωαννίνων, απέναντι από την κοινότητα Παντάνασσας Άρτας, βρίσκεται μια λίμνη-όνειρο, η λίμνη Ζηρού.

Σύμφωνα με μια από τις εκδοχές η λίμνη Ζηρού πήρε το όνομά της από τα Σλάβικα, προφανώς κατάλοιπο μεσαιωνικής εποίκισης της περιοχής από σλαβικά φύλα. Η λίμνη έχει διάσταση περίπου 400 στρέμματα και το μέγιστο βάθος έχει μετρηθεί ως και 70 μέτρα. Η λίμνη Ζηρού τροφοδοτείται κατά κύριο λόγο από υπόγεια νερά.

lziros2

lziros3

lziros5

lziros4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ