Ακίνδυνος ο «κρατήρας»… επικίνδυνα τα σενάρια!

kkratiras2

kkratiras2

Σε εξέλιξη βρίσκεται το φαινόμενο της καθίζησης σε αγροτική περιοχή του Καλπακίου με τους επιστήμονες να διαβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος, τα σενάρια όμως που διαδίδονται με απίστευτη ταχύτητα να λαμβάνουν επικίνδυνες διαστάσεις…

Ο κρατήρας τείνει να μετατραπεί σε… αξιοθέατο καθώς το Καλπάκι τις μέρες αυτές έχει την τιμητική του και φιλοξενεί πλήθος μαθητών…

Παρότι πρόκειται λοιπόν για ένα φαινόμενο που δεν ανησυχεί τους επιστήμονες έχει προκαλέσει άπειρες φήμες, για σενάρια επιστημονικής φαντασίας μίλησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και απευθυνόμενος στους κατοίκους ζήτησε να μην ακούν τις «αερολογίες» που κυκλοφορούν.

kkratiras1

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα ο Διευθυντής του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου, ο οποίος δήλωσε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και συνδέεται με τις τελευταίες σεισμικές δονήσεις.

«Πρόκειται για υπόγεια σπήλαια που καταρρέουν και προκαλούν το φαινόμενο της καθίζησης. Άλλωστε η περιοχή έχει πολλά ρήγματα αλλά και πολλά υπόγεια νερά που δικαιολογούν απόλυτα τέτοιες καθιζήσεις… Έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος κρατήρας και οι διαστάσεις του δικαιολογούν εξέλιξη του φαινομένου», σημείωσε ο κ. Νικολάου για να συμπληρώσει πάντως πως λόγω και των καιρικών συνθηκών, βασικά των βροχοπτώσεων, μπορεί να υπάρξουν κι άλλες καθιζήσεις το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχει κανένας φόβος για τον οικισμό, κανένας φόβος για τους κατοίκους, τόνισε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και παρέπεμψε όλους στις ανακοινώσεις των επιστημόνων.

Η κτηνοτροφική μονάδα πάντως που βρίσκεται στην περιοχή εκκενώθηκε από τα ξημερώματα του Σαββάτου και είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναχρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ