Αιχμηρές δηλώσεις για τις πωλήσεις στην παραλίμνιο

FFILIOS13

FFILIOS13Με αιχμηρούς τόνους, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, καυτηρίασε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα της παραλιμνίου και των Αμπελοκήπων.

Πρόκειται για εκτάσεις τις οποίες ο δήμος έχει διεκδικήσει να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του προκειμένου να αξιοποιηθούν.

 

Μάλιστα για την παραλίμνια περιοχή, περίπου 25 στρέμματα, έχει εκπονηθεί κατά το παρελθόν μελέτη, προκειμένου να μετατραπεί σε πάρκο αθλοπαιδιών, ως η φυσική συνέχεια των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας και του ΚΕΚΩΠ.

«Ο κ. Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας τότε, πολλές φορές το δώρισε αλλά ποτέ δεν το υπέγραψε», ανέφερε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο ακίνητο ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η έκταση αυτή είναι αδύνατο να δομηθεί καθώς εμπίπτει στην ζώνη των τριακοσίων μέτρων από τη λίμνη και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναίτια καθυστερεί πέραν του ενός έτους.

«Το ελληνικό δημόσιο έχει στην ιδιοκτησία του ένα πλήθος ακινήτων τα οποία ποτέ δεν αξιοποίησε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, το οποίο καταρρέει, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει το διοικητικό κέντρο των Ιωαννίνων.

Άλλο παράδειγμα είναι το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας το οποίο κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και μένει κλειστό. Το έχουμε ζητήσει όλοι. Και εμείς και η Περιφέρεια για να στεγάσουμε υπηρεσίες. Αλλά προτιμούν να πουλάνε οικόπεδα για ένα κομμάτι ψωμί», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Ο δήμαρχος τόνισε ακόμη ότι το κεντρικό κράτος δεν συζητά με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς εξακολουθεί να την θέλει υποτιμημένη. Αποτέλεσμα είναι να μην επιλύονται προβλήματα και να δυσχεραίνει όλο και περισσότερο η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ