Αιχμές Περιφερειάρχη για την επιχείρηση στην Τύμφη

OREIBASIA XIONIΣαφείς αιχμές για την τετραήμερη επιχείρηση στην Τύμφη περιέχει η γραπτή δήλωση που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Οι αποδέκτες των αιχμών δεν κατονομάζονται, όμως σε συνάρτηση με το υπόλοιπο περιεχόμενο προκύπτει ότι αυτές αφορούν στην ΕΜΑΚ και στους διασώστες, βασικά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, πολυπληθές κλιμάκιο της οποίας βρίσκονταν στο Πάπιγκο.

Στη δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης αναφέρει:

 

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την τραγική κατάληξη του συμβάντος με τον ορειβάτη στην κορυφογραμμή της Τύμφης και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του.

Εκτός του θλιβερού γεγονότος, το τετραήμερο ερευνών του έδωσε τη δυνατότητα να διαπιστωθεί το επίπεδο συνεργασίας των συναρμόδιων υπηρεσιών και να δοκιμαστούν, κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες οι αντοχές και οι ικανότητες των μηχανισμών πολιτικής προστασίας και των φορέων διάσωσης. Στο διάστημα αυτό αποδείχτηκε στην πράξη, ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν και ποιοι όχι.

 

Θέλω να εξάρω το επίπεδο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία υπερέβαλλε σε προσπάθειες και δεν φείσθηκε κόπων και δαπανών για την αναζήτηση κάθε εφικτής λύσης διεξαγωγής των ερευνών, στο πλαίσιο των ισχυόντων κανονισμών. Αισθάνομαι τέλος την ανάγκη, να ευχαριστήσω όσους εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν ανιδιοτελώς την προσπάθεια ανεύρεσης του ορειβάτη. Ιδιαίτερα τον συμπολίτη μας κ. Βασίλη Χήτο, που αψηφώντας τους κινδύνους συνέβαλλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επιχείρηση «διάσωσης», αποδεικνύοντας έμπρακτα τον εθελοντισμό του, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την κοινωνία μας στη σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ