Αιτία πολέμου η λειτουργία διοδίων στο Δροσοχώρι… Οργισμένη αντίδραση του Περιφερειάρχη

EGNATIA KAXRI

EGNATIA KAXRIΑιτία πολέμου αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου, η λειτουργία διοδίων στο Δροσοχώρι. Τα διόδια αυτά, όπως κι άλλοι σταθμοί, περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών, στο πλαίσιο της παραχώρησης της Εγνατίας σε ιδιώτες.

Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ουσιαστικά δεν διέψευσε την πρόθεση- απόφαση για νέους σταθμούς, προσπάθησε όμως να βρει δικαιολογίες για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, απέστειλε ήδη επιστολή και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, ενώ ζητά άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Σε υψηλούς τόνους ήταν και οι δηλώσεις που έκανε τονίζοντας ότι η λειτουργία νέων διοδίων αποτελεί πρόκληση για τους Ηπειρώτες.

«Δεν δεχόμαστε άλλα διόδια στην Ήπειρο. Το διαμήνυσα στον κ. Χρυσοχοίδη. Θα είναι βαρύτατη πρόκληση προς την περιοχή, οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης και θύμισε δεσμεύσεις των προηγούμενων υπουργών για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα τόνισε ότι ακόμη και σήμερα η Εγνατία Οδός δεν έχει εξοφλήσει τις αποζημιώσεις στην περιοχή του Μετσόβου ενώ υπογράμμισε πως η Ήπειρος συνέβαλε με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα, όταν αντιμετώπιζε προβλήματα είτε στη χάραξη είτε στην κατασκευή.

«Κάθε ενέργεια για τη λειτουργία διοδίων θα είναι εχθρικότατη προς την περιοχή και δεν θα την δεχθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και το μήνυμα αυτό στέλνει με κάθε τρόπο και προς την Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ