Αιτία πολέμου για το Δήμο Ιωαννιτών οι πωλήσεις ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

DS3 17 9 14

DS3 17 9 14Casus belli, αιτία πολέμου αποτελεί για το δήμο Ιωαννιτών η πώληση ακινήτων στην περιοχή των Αμπελοκήπων, η οποία έχει δρομολογηθεί για τις 14 Ιανουαρίου.

Σε μία προσπάθεια να συνδυάσει το πολιτικά εφικτό και το ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα, ο Δήμος Ιωαννιτών είναι αποφασισμένος να εξετάσει πολιτικούς, νομικούς και διοικητικούς τρόπους για να σταματήσει κάθε διαδικασία για τον διαγωνισμό, ενώ αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων.

Πέρα από τα τρία ακίνητα στους Αμπελοκήπους, τα οποία έχουν πάρει το δρόμο της πώλησης, στο ΤΑΙΠΕΔ έχει περάσει μία ακόμη έκταση, περίπου 69 στρεμμάτων, στην παραλίμνιο, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται και το εργοτάξιο του δήμου ενώ φαίνεται πως από τον σχεδιασμό του Ταμείο δεν έφυγαν ποτέ και τα Λιθαρίτσια.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, τόνισε ότι ο Δήμος είναι αντίθετος με κάθε διαδικασία πώλησης και θα αντιδράσει με κάθε μέσο, πολιτικό και νομικό, ακόμη και με ενεργοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών.

Μάλιστα υπενθύμισε ότι ο δήμος Ιωαννιτών έχει παραχωρήσει στο ελληνικό δημόσιο εκτάσεις ζωτικής σημασίας κι αυτό μπορεί να αποτελέσει το βασικό του επιχείρημα σε οποιαδήποτε συζήτηση ακολουθήσει ή διαπραγμάτευση με το ταμείο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας ανέφερε ότι οι προτάσεις θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και τάχθηκε υπέρ της ανταλλαγής εκτάσεων.

Ο Λάζαρος Νάτσης χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό, σημείωσε ότι ο Δήμος έχει καθυστερήσει πολιτικά, διοικητικά και νομικά και τόνισε ότι δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί λύση με τα σημερινά δεδομένα.

Υπέρ της διαπραγμάτευσης και της ανταλλαγής εκτάσεων τάχθηκε ο Άρης Μπαρτζώκας, ενώ Δημήτρης Τασούλας και Στέφανος Σκοπούλης εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με την ύπαρξη του ΤΑΙΠΕΔ και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Η πώληση είναι αιτία πολέμου αλλά όχι χαρτοπολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοπούλης.

Το σχέδιο ψηφίσματος με την πολιτική απόφαση θα σταλεί για επεξεργασία σε όλες τις παρατάξεις με ζητούμενο να υπάρξει η μέγιστη συμφωνία και να έχει την ομοφωνία όλων των παρατάξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ