Αθωώθηκαν Μ. Τζίμας και Χρ. Μπαλτογιάννης

DIKH TZIMAS

DIKH TZIMASΑθώοι κρίθηκαν από το Πλημμελειοδικείο των Ιωαννίνων ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης και ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων της Ηπείρου Μιχάλης Τζίμας.

Εναντίον τους είχαν κατατεθεί μηνύσεις από τη διοίκηση της Δωδώνης, την πρώτη μάλιστα ημέρα που είχε φτάσει στα Γιάννινα.

Οι κατηγορίες ήταν αυτές της εξύβρισης και της πρόκλησης φθορών σε ξένη περιουσία.

 

Στο δικαστήριο η εταιρία εκπροσωπήθηκε δια του Ιωάννη Βιτάλη, ο οποίος αυτή τη φορά υποστήριξε ότι τότε δεν γνώριζαν τους κυρίους Τζίμα και Μπαλτογιάννη.

Να σημειωθεί ότι η μικροένταση στο χώρο της Δωδώνης προκλήθηκε μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου που είχε ως μοναδικό θέμα την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστή η επίσημη μεταβίβαση των μετοχών και οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν από την Περιφέρεια κάνοντας πορεία προς την Δωδώνη.

Στην είσοδο προκλήθηκε μικροένταση, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της νέας διοίκησης η οποία είχε στραφεί με μηνύσεις εναντίον των επικεφαλής του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την ίδια μέρα μήνυση είχε υποβληθεί εναντίον και του βουλευτή Μιχάλη Κασσή.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο Μιχάλης Τζίμας υπογράμμισε ότι οι αγώνες των κτηνοτρόφων δεν ποινικοποιούνται και τόνισε ότι η πώληση της Δωδώνης είχε βρει αντίθετους τους κτηνοτρόφους. Οι συνέπειες θα ήταν δραματικές, σημείωσε ο κ. Τζίμας, για να προσθέσει ότι ήδη η Ήπειρος βιώνει τις συνέπειες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ