Αδικίες και παράδοξα με τα τέλη κυκλοφορίας

TELH 13

TELH 13Διατηρούνται οι αδικίες αλλά και τα παράδοξα αναφορικά με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που επίσης αναμένονται έως το τέλος του χρόνου, παρά το γεγονός ότι συζητήθηκαν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους και έχουν ήδη κατατεθεί σχετικές προτάσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, υποστηριζει πως φέτος δεν θα αλλάξει κάτι.

Η παραδοξότητα φαίνεται από το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών αξίας 40.000 ευρώ που αγοράστηκε πρόσφατα έχει τέλη κυκλοφορίας 660 ευρώ ενώ για αυτοκίνητο δεκαετίας επίσης 2.000 κυβικών αλλά με σημερινή εμπορική τιμή 3.000 ευρώ ο κάτοχος πάλι θα πληρώσει 660 ευρώ.

Από τις 30 Οκτωβρίου του 2010 και μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται και με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η σύγκριση ανάμεσα σε δυο οχήματα με σχετικά μεγάλη διαφορά παλαιότητας είναι σε βάρος του παλαιού αυτοκινήτου.

Οι ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα έσοδα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γ. Βαρουφάκης είχε συναντηθεί τον περασμένο Μάιο με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων και είχε συζητήσει μαζί τους την ανάγκη δημιουργίας ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης των αυτοκινήτων με βάση την εμπορική αξλια τους και όχι τα κυβικά, κάτι που ωστόσο δεν προχώρησε.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ