Αδιάβατοι οι πεζόδρομοι στο κέντρο των Ιωαννίνων… Έντονες οι διαμαρτυρίες των κατοίκων!

agelou pezodromos1

agelou pezodromos1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πλήθος διαμαρτυριών προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα σημεία των πεζοδρόμων στο εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από τις εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά.

Ζαρντινιέρες, γλάστρες με καλλωπιστικά φυτά και κάθε είδους κολονάκια τα οποία τοποθετήθηκαν το τελευταίο διάστημα, κάνουν απαγορευτική την είσοδο ακόμη και ασθενοφόρου ή οχήματος της Πυροσβεστικής σε περίπτωση που υπάρχει τέτοια ανάγκη.

agelou pezodromos2Τραγική είναι η εικόνα στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου όπου τα κολονάκια που έχουν τοποθετηθεί και οι ζαρντινιέρες απαγορεύουν την είσοδο οποιουδήποτε οχήματος.

Το Epiruspost.gr δημοσίευσε τον γολγοθά της οικογένειας ηλικιωμένου μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και να σωθεί από θαύμα.

Η δημοσίευση αυτή έδωσε την αφορμή για ένα κύμα διαμαρτυριών από μόνιμους κατοίκους και καταστηματάρχες οι οποίοι βλέπουν τον πεζόδρομο καθημερινά να μειώνεται καθώς καταλαμβάνεται από κάθε είδους αντικείμενα και να προσεύχονται μην τους τύχει φωτιά ή έστω μια λιποθυμία.

«Είμαστε το κέντρο των Ιωαννίνων και αν ξεσπάσει φωτιά στην κυριολεξία θα καούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής και αναρωτιέται αν οι αρμόδιοι βλέπουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι γλάστρες και οι ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν μείωσαν σημαντικά την έκταση των πεζοδρόμων και όλα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν τοποθετήθηκαν και νέα κολονάκια, δίπλα στα γνωστά μαύρα, τα οποία κάθετα στον πεζόδρομο, καθιστούν αδύνατη την κίνηση οχημάτων.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… Και οι εικόνες από την Μιχαήλ Αγγέλου είναι αρκετές για να καταδείξουν το πρόβλημα…

Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να το λύσουν πριν υπάρξει κάποια τραγωδία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ