Αδεια τα φαρμακεία από δέκα παιδικά εμβόλια

emvolio

Ακάλυπτα από μια σειρά σοβαρά νοσήματα όπως πολιομυελίτιδα, κοκκύτη και ανεμoβλογιά, μένουν τα παιδιά εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης σε εμβόλια, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι απολύτως απαραίτητα καθώς περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού. Τα μέλη του ΠΦΣ, έστειλαν κατεπείγουσα επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, στην οποία τονίζουν ότι οι ελλείψεις πλήττουν κυρίως τα μικρά παιδιά και ότι μπαίνει σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία.

Ποια εμβόλια παρουσιάζουν ελλείψεις. Η καταγγελία του ΠΦΣ

Η επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αναφέρει: «Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρονται εμβόλια των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Pentavac
Tetravac
Infanrix
Infarix – tetra
Boostrix – polio
Meningitec
Priorix
Priorix terra
Havrix
Varilrix

Εφιστούμε την προσοχή σας και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς κάθε εμπλεκόμενο προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε επίσης για την πληροφόρησή μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ