Αδειάζουν λύματα στη λίμνη… Προειδοποίηση για ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα

limni a5

limni a5Σε αυστηρούς ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις ρύπανσης της λίμνης από λύματα, θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου ενώ ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης προειδοποίησε με αυστηρά πρόστιμα όσους τυχόν εντοπιστούν να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες.

Η εικόνα που παρουσιάζει η Παμβώτιδα τις τελευταίες ημέρες είναι τραγική και την ανέδειξε μέσα από αναλυτικό φωτορεπορτάζ το Epiruspost.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται από κάποιους που διαθέτουν ακόμη εσωτερικές δεξαμενές να ρίχνουν λύματα στη λίμνη.

Την δέσμευση για εντατικούς ελέγχους καθώς κάποιοι εξακολουθούν να ρίχνουν λύματα στη λίμνη

«Θα υπάρξει εντατικός έλεγχος και όποιος συλληφθεί να έχει έστω και μηχάνημα σε δεξαμενή, το πρόστιμο θα είναι αυστηρό. Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να καθαρίσουμε τη λίμνη και να βλέπουμε ανθρώπους να μην σέβονται τη δουλειά όλων των άλλων», ανέφερε χαρακτηριστικά .

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

Την κοινή τους βούληση να αντιμετωπισθεί η αφισορρύπανση και γενικά η ρύπανση στην πόλη των Ιωαννίνων, εξέφρασαν Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Ιωαννιτών και Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, του Αστυν. Διευθυντή Πέτρου Μοσκοφίδη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δημ. Σιώλου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κων. Μπαμπασίκα.

Επίσης από τον Περιφερειάρχη ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε να μειωθεί η ρύπανση με απορρίμματα του οδικού δικτύου από διερχόμενους οδηγούς.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ