Αδειάζει από γιατρούς το Νοσοκομείο Πρέβεζας

NOSOKOMEIO PREBEZAS

Δύσκολο αναμένεται το καλοκαίρι για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας αφού η καρδιολογική κλινική μένει με τρεις γιατρούς καθώς μία εκ των 4 γιατρών που τη στελέχωναν αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την 6η Υγειονομική περιφέρεια χωρίς να έχει ενημερωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου και ήδη η Διεύθυνση της καρδιολογικής έχει στείλει έγγραφα διαμαρτυρίας προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας, γιατρός που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας με αίτησή της ζήτησε τρίμηνη απόσπαση στο ΓΝ Λευκάδας, κάτι που έγινε αποδεκτό από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η καρδιολογική κλινική αποδιοργανώνεται και τίθεται ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας της μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η σύμβαση του επικουρικού γιατρού που υπηρετεί στην καρδιολογική κλινική λήγει στις 28 Ιουλίου οδηγεί στο ενδεχόμενο υποβάθμισης της καρδιολογικής, μιας κλινικής σε επίπεδο υπηρεσιών και εφημεριών που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μετακίνηση της γιατρού στο νοσοκομείο Λευκάδας δεν σημαίνει ότι αναβαθμίζει την καρδιολογική κλινική όπου υπηρετεί μόνο ένας γιατρός και πολλά περιστατικά μεταφέρονται στην Πρέβεζα.

Αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης είναι μέσα στο καλοκαίρι και τα δύο νοσοκομεία, δεν θα έχουν καρδιολογική κλινική που να λειτουργεί με τον τρόπο που πρέπει. Ζητούμενο είναι η 6η ΥΠΕ να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση της γιατρού που έφυγε με νέο καρδιολόγο, ώστε να λειτουργήσει και πάλι με τέσσερις γιατρούς η κλινική του Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Συνεχίζονται οι πρακτικές και ενέργειες που τελικό αποτέλεσμα έχουν την αποδιοργάνωση της λειτουργίας τμημάτων και υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, τονίζει εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στην μετακίνηση καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Λευκάδας και μιας μαίας στο ΚΥ Θεσπρωτικού, επιρρίπτει ευθύνες στην 6η ΥΠΕ καθώς και στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεωργάκο ο οποίος, όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «έχει επιδοθεί, ειδικά το τελευταίο καιρό, σε ένα κύμα μετακινήσεων εξειδικευμένου προσωπικού της νοσηλευτικής υπηρεσίας προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία τους».

Το ΔΣ του Συλλόγου, καλεί την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας άμεσα να αντικαταστήσει την μετακινηθείσα καρδιολόγο του νοσοκομείου, το διοικητή του νοσοκομείου να σταματήσει τις καταγγελλόμενες πρακτικές και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγεία για μια ακόμη φορά να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ