Αγωγές Παπαλέξη σε Ξυλογιάννη και Γκούβα

PAPALEKSIS GIANNHSΑγωγή εναντίον του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χριστόφορου Ξυλογιάννη και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Θεόδωρου Γκούβα κατέθεσε ο δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης, διεκδικώντας από τον καθένα το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ.

Οι αγωγές κατατέθηκαν μετά τις εκρηκτικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Άρτας που κατέληξαν στην απώλεια της πλειοψηφίας για την παράταξη του δημάρχου και έρχονται σε χρόνο που γεννά πολλά ερωτήματα καθώς ο κ. Παπαλέξης ισχυρίστηκε ότι αφορούν σε φράσεις που ακούστηκαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Ιανουάριο. Πριν πέντε μήνες δηλαδή. Ο Δήμαρχος δέχθηκε ομαδικά πυρά από τους δημοτικούς συμβούλους για την ενέργεια αυτή, πολλοί του ζήτησαν να ανακαλέσει κι άλλοι πάλι τόνισαν με έμφαση ότι το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέτοιες διαδικασίες.

 

Πρόκειται πάντως για ένα γεγονός που πυροδοτεί περαιτέρω την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής καθώς ο δήμαρχος κόβει ουσιαστικά κάθε γέφυρα συνεννόησης ή και συνεργασίας τόσο με τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους όσο και με την αντιπολίτευση.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ