Αγροτικές κινητοποιήσεις από μέσα Σεπτεμβρίου

TRAKTER AT

TRAKTER ATΚινητοποιήσεις ξεκινά από τις 16 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής Χρήστος Γκόντιας, «όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα συγκεντρωθούν σε δρόμους, τελωνεία, λιμάνια που έχουν επιλεχθεί από τις κατά τόπους συνελεύσεις, ζητώντας δικαίωμα στην παραγωγή, δικαίωμα στη ζωή».

Μεταξύ των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής είναι η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για θέματα που αφορούν τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους.

Στο μεταξύ, αναστέλλεται η προγραμματισμένη για αύριο κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, λόγω της προεκλογικής περιόδου στην οποία εισήλθε η χώρα.

Ο επικεφαλής της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν αποφάσεις κατά νομό, για την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις περιφέρειες της χώρας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ