Αγοράζουν γάζες με έρανο!!! Υπό διάλυση τα Κέντρα Υγείας στην Ήπειρο… Ακτινογραφία από την ΠΟΕΔΗΝ

iatriki ge

iatriki ge

Με έρανο που γίνεται μεταξύ των εργαζομένων και με δωρεές από τοπικές επιχειρήσεις και μονάδες, κρατιούνται ακόμη ανοιχτές οι δομές δημόσιας υγείας στην Ήπειρο.

Εκεί όπου η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική είναι στα Κέντρα Υγείας.. Χαρακτηριστική η περίπτωση στο Θεσπρωτικό, όπου οι εργαζόμενοι έκαναν έρανο για να συγκεντρώσουν τα χρήματα και να αγοράσουν γάζες από ιδιωτικό φαρμακείο.

Τα στοιχεία που συνθέτουν την αναλυτική εικόνα συγκέντρωσε η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία περνά από “αξονική τομογραφία” το ΕΣΥ και συμπληρώνει έτσι την μαύρη λίστα.

Όπως αναφέρει η υγεία στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου που σφύζει από τουρισμό βρίσκεται σε κίνδυνο και παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΓΑΣ: Τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Υποστελέχωση και απαξίωση αν και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες. Δεν λειτουργεί καθημερινά. Εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες του μήνα με ένα Παθολόγο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Εφημερεύει εκ περιτροπής με το Κ.Υ. Πάργας. Υπηρετεί ένας παθολόγος, ο οποίος μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας. Τις υπόλοιπες καλύπτει το νοσοκομείο Πρέβεζας.

ΣΥΒΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑ: διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία τα οποία επίσης είναι ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι λόγω ελλείψεων προσωπικού.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ: Κτίριο κουφάρι. Ένα ακόμη Κ.Υ. με εμφανή τα σημάδια της υποβάθμισης. Δεν κάνει εφημερίες. Κλείνει στις τρεις το μεσημέρι.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Με δωρεές από τους εμποροβιοτέχνες και τους πολίτες προμηθεύεται υλικά το Κέντρο Υγείας. Συχνά γίνονται έρανοι μεταξύ του προσωπικού για την αγορά υγειονομικού υλικού. Μόλις χθες συγκεντρώθηκαν 24€ από το προσωπικό και αγόρασαν γάζες από ιδιωτικό φαρμακείο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Εφημερεύει μόνο τις μισές μέρες του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Προμηθεύεται υλικά από δωρεές.

Πέρα από όλα αυτά η ΠΟΕΔΗΝ κάνει εκτενή αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ, καυτηριάζοντας όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο με την υπουργική παρέλαση για τα νέα ασθενοφόρα.

“Η Κυβέρνηση εγκαινιάζει 11 ασθενοφόρα στα Ιωάννινα για όλη την Ήπειρο και τα βάζει να φέρνουν βόλτες στους δρόμους των Ιωαννίνων με την ομάδα ΔΙΑΣ να ανοίγει το δρόμο με θόρυβο και κορναρίσματα. Την επόμενη ημέρα της φιέστας για τις διακομιδές βγήκαν πάλι τα σαράβαλα Ασθενοφόρα, χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων. Την ενδιαφέρει το «φαίνεσθαι». Κάνει όμως μία τρύπα στο νερό”, τονίζει στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας κάνει λόγο για πλήρη διάλυση. Στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ