Αγνοείται η οικοδομική άδεια για το αεροδρόμιο…

AERODROMIO MAKETA

AERODROMIO MAKETAΜάλλον τα πράγματα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι χειρότερα από ότι τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Κι αυτό γιατί το Υπουργείο, απαντώντας στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για την ολοκλήρωση των έργων.

Φυσικά είναι άγνωστο αν μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για το νέο έργο. Στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρονταν ότι αυτό θα γίνονται εντός του Οκτωβρίου, ωστόσο στα Γιάννινα δεν γνωρίζει κανένας απολύτως τίποτα!

Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι τα υπολειπόμενα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο από σήμερα υπό την προυπόθεση όμως της ομαλής χρηματοδότησης!!

Το τελευταίο είναι αυτό που έχει δημιουργήσει και τα περισσότερα προβλήματα. Ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, δεν έτυχε ομαλής χρηματοδότησης από την έναρξή του και μέχρι σήμερα.

Κατά τα λοιπά η απάντηση του Υπουργείου είναι επανάληψη όσων κατά καιρούς έχουν προηγηθεί χωρίς να προσθέτει κανένα νεότερο στοιχείο.

«Χωρίς ολοκληρωμένο αεροδρόμιο ανάπτυξη δεν υπάρχει», σχολιάζει ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης και απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολιτικούς φορείς και πολίτες, για μία κοινή παρέμβαση προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα.

«Η παράτασή της 12-2-2016 πάει στις καλένδες και πάμε για νέα, που σημαίνει τη συνέχιση της απομόνωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του Νομού μας.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ως θεσμικός φορέας της επιχειρηματικότητας δεν ικανοποιείται από την απάντηση και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του προς κάθε κατεύθυνση για την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατόν.

Kάνω έκκληση προς όλους τους πολιτικούς, φορείς και πολίτες, από όποιο μετερίζι μπορεί ο καθένας να ενώσουμε τη φωνή μας και την παρέμβαση μας ώστε να τελειώσουν τα έργα στο αεροδρόμιο για να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για την ανάπτυξη αυτού του τόπου γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και μεμψιμοιρίες», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ