Αγανάκτηση κι αγωνία στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου

MAT DODONI3 26 7

MAT DODONI3 26 7Τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει στο χώρο των κτηνοτρόφων, μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις και τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι κτηνοτρόφοι απογοητευμένοι από την πολύμηνη καθυστέρηση στην εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος ζητούν την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς τα ζητήματα της κτηνοτροφίας.

Οι ίδιοι από την πλευρά τους είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και μετά από ένα κύκλο συσκέψεων κι ενημερώσεων σε όλα τα χωριά θα επανέλθουν με νέα κινητοποίηση περί τα τέλη Αυγούστου.

Η αγωνία εν όψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου που θα αρχίσει τον Οκτώβριο, είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη καθώς η αβεβαιότητα που καλλιεργήθηκε από τη διοίκηση της Δωδώνης εντείνει την ανησυχία.

Η επόμενη χρονιά δεν θα είναι δύσκολη, θα είναι το τέλος μας, λένε με νόημα οι κτηνοτρόφοι και υπογραμμίζουν πως τα ψίχουλα που παίρνουν έναντι δεν μπορούν να κρατήσουν ζωντανό κανένα νοικοκυριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ