Αγανάκτηση από τους συνεχείς εμπαιγμούς της ΥΠΑ

AERODROMIO 14

AERODROMIO 14

Για την κοινή απόφαση όλων των φορέων της περιοχής – που ελήφθη στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος – να απευθυνθούν στον πρωθυπουργό της χώρας, διεκδικώντας την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την πτητική αξιοπιστία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ακολουθεί μονίμως μια τακτική του να … «θολώνει τα νερά». Άλλα απαντάει όταν τίθεται το θέμα στη Βουλή, άλλα λέει στις συσκέψεις με το Δήμο προφορικά, αλλάζει θέσεις από μία συνάντηση στην άλλη και τελικά απαξιώνει συστηματικά να απαντήσει στις αλλεπάλληλες επιστολές του Δημάρχου, τόσο ο προηγούμενος, όσο και ο σημερινός Διοικητής της ΥΠΑ. Επιστολές που επιδιώκουν όχι απλά την ενημέρωση, αλλά την εξασφάλιση της ανάληψης έγγραφων δεσμεύσεων από την πλευρά της ΥΠΑ για το Αεροδρόμιο.

«Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την αξιοπιστία της ΥΠΑ. Έχουμε αγανακτήσει από τη στάση της ΥΠΑ, που είναι η ίδια ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και γι’ αυτό αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Μπέγκας.

Υπογράμμισε πως «ένα μείζον θέμα, το διεκδικούμε ενωμένοι και με την ίδια θέρμη όλοι οι φορείς του τόπου. Θέλουμε το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το Αεροδρόμιο της Ηπείρου να είναι όχι μόνο ένα σύγχρονο αεροδρόμιο από πλευράς υποδομών , αλλά ένα αξιόπιστο Αεροδρόμιο όπου δεν θα έχουμε επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις πτήσεων. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υποδεχθεί διεθνείς πτήσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπηρετήσει την ανάπτυξη της περιοχής και την τουριστική στρατηγική. Με ένα σύγχρονο και αξιόπιστο αεροδρόμιο, μαζί με τους μεγάλους άξονες και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έχουμε ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών, όπως επιβάλλουν όλες οι διεθνείς αντιλήψεις».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ