Αίτημα για τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά

STAYROYLAΤην δημιουργία τομέα του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά ζητά η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη. Για το θέμα αυτό η δήμαρχος απευθύνθηκε εγγράφως στον Θεσπρωτό Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, τονίζοντας ότι ο τομέας είναι απαραίτητος για την περιοχή και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχει ενώ κάνει γνωστό ότι ο Δήμος μπορεί να παραχωρήσει χώρους για τη στέγασή του.

«Η πόλη της Παραμυθιάς, έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Σουλίου, ως κομβικό σημείο και γεωγραφικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, μπορεί με τη λειτουργία του τομέα αυτού να εξυπηρετήσει και να αντιμετωπίσει άμεσα πολλά περιστατικά διακομιδής ασθενών στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων Κοινοτήτων», τονίζει στην επιστολή της η κ. Μπραίμη.
Και στη συνέχεια αναφέρει:
Το ΕΚΑΒ είναι μια υπηρεσία που προσφέρει τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. Είναι δίπλα στον πολίτη στην επείγουσα ανάγκη του και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι μια δομή που θα πρέπει να υφίσταται και να λειτουργεί στο Δήμο μας.

Με δεδομένα τα προβλήματα και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, το οποίο διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο και λόγω έλλειψης οδηγών αδυνατεί να καλύψει όλο το 24ωρο τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών, η δημιουργία και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ, η ενίσχυσή του με οχήματα και η στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, για την περιοχή μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Συμπληρωματικά να σας αναφέρουμε πως, ο Δήμος μας όπως άμεσα ενήργησε και διέθεσε δωρεάν χώρους και κτίρια για τη στέγαση και άλλων υπηρεσιών στην Παραμυθιά (παράρτημα Ι. Κ. Α. – ΕΤΑΜ, Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων ), σε περίπτωση που δεν βρεθεί καταλληλότερος χώρος (στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς), θα παραχωρήσει κατάλληλο κτήριο και για την στέγαση του τομέα ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ