Ή λουκέτο ή πιστοποίηση…

paidiki gen2

paidiki gen2Με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές θα πρέπει να λειτουργούν όλες οι παιδικές χαρές. Αυτό βέβαια είναι γνωστό στους δήμους… Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει μέχρι τώρα και σπεύδει να το κάνει γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης, είναι ότι οι…γνωστές πινακίδες δεν τους απαλλάσσουν από τις ευθύνες.

Σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνεται ότι κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου.

Ως εκ τούτου, κάθε δήμος οφείλει να τηρεί το θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν οι προαναφερθείσες αποφάσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Σε περίπτωση που δήμος κρίνει ότι μια παιδική χαρά είναι ακατάλληλη οφείλει να τη σφραγίζει ο ίδιος άμεσα ή να αποξηλώσει τα επικίνδυνα παιχνίδια σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο κατά καιρούς.

Κατά συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος σε παιδική χαρά, η οποία δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ο οικείος δήμος ουδόλως αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η παιδική χαρά δεν διαθέτει πιστοποίηση και η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων ή των συνοδών των ανηλίκων.

Για να δούμε τι θα δούμε… Λουκέτα ή πιστοποιήσεις;

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ