Ήταν να μην πάρει φόρα…

mantas xr

mantas xr

Ήταν να μην πάρει φόρα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Άπαξ και πήρε, κάθε τρεις και λίγο, αποτελεί τον πρωταγωνιστή των θερμών καβγάδων στη Βουλή.

Καβγάδες που δεν χαρακτηρίζονται για την ποιότητα ή το πολιτικό περιεχόμενο αλλά παραπέμπουν σε καφενείο προηγούμενων δεκαετιών

Στα ύψη λοιπόν ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, με επίκεντρο τη λίστα Λαγκάρντ και υπήρξαν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επιτέθηκε στον κ. Αλεξιάδη, υποστηρίζοντας ότι «έριξε βόμβα» με αυτά που είπε, αφού η εντολή για παράταση παραγραφής θα αφορά, σύμφωνα με τον πίνακα που κατέθεσε της λίστας Λαγκάρντ, μόνο 481 υποθέσεις, και άρα, όπως είπε, οι υπόλοιπες 1.581 θα οδηγηθούν σε παραγραφή.

«Δεν ντρέπεσαι;» σχολίασε εκείνη τη στιγμή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Κουτσούκου.

«Μαζέψου Μαντά. Αλλού αυτά όχι σε μένα. Να είσαι κόσμιος και ευπρεπής. Εσύ να ντρέπεσαι που είσαι και γραμματέας ενός κόμματος και καλύπτεις το πόθεν έσχες υπουργών με ένα εκατομμύριο», αντέτεινε ο κ. Κουτσούκος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαντάς ζήτησε συγνώμη, τονίζοντας ότι δεν συνηθίζει να επιτίθεται επί προσωπικού και διευκρίνισε ότι ήταν πολιτική η αντιπαράθεση του.

«Είμαστε αρκετά υποψιασμένοι όλοι γύρω από αυτό θέμα. Η κακή αντίδραση μου είχε να κάνει με το ότι δε είναι δυνατό, “μπάστα”, να μας εγκαλούνε για ένα ζήτημα αυτοί που φέρουν τεράστια ευθύνη διότι το έκρυβαν τόσα χρόνια. Αυτό δεν πρόκειται να κρυφτεί» κατέληξε ο κ. Μαντάς.

Το μπάχαλο είχε γίνει και η πολιτική αντιπαράθεση είχε αποκτήσει νέα ήθη!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ