Ήπειρος: Τέσσερις πρωτεύουσες, είκοσι τρεις υποψήφιοι, οκτώ πρωταγωνιστές

DHMOTIKES E14Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία όλων των υποψηφίων στην Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους της περιοχής.

Οι προεκλογικοί τόνοι παραμένουν χαμηλοί χωρίς τις εξάρσεις και τις αντιπαραθέσεις προηγούμενων ετών.

Οι πολίτες από την πλευρά τους, αντιμετωπίζουν όλους με περισσότερο σκεπτικισμό από ότι στο παρελθόν και γίνεται εμφανές πια ότι τα κριτήρια επιλογής αλλάζουν.

 

Η άκρατη υποσχεσιολογία και οι εξαγγελίες για…. παραδείσους δεν γίνονται πιστευτά και μάλλον αφήνουν παγερά αδιάφορους τους ψηφοφόρους.

Πέραν από την Περιφέρεια Ηπείρου όπου το προβάδισμα του Αλέκου Καχριμάνη είναι δεδομένο, το ενδιαφέρον της προεκλογικής αναμέτρησης επικεντρώνεται στους τέσσερις μεγάλους Δήμους.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, οι πρωταγωνιστές φαίνεται πως είναι ο Νίκος Γκόντας και ο Θωμάς Μπέγκας.

Ο Νίκος Γκόντας, ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος και στο παρελθόν, δεν κατάφερε να συσπειρώσει όλη την κεντροδεξιά παράταξη, ενώ τον ακολουθεί ακόμα η φθορά που είχε υποστεί κατά τη δημαρχιακή του θητεία.

Ο Θωμάς Μπέγκας, ηγείται της Ενότητας Πολιτών, της μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης, η οποία αυτή τη φορά έκανε και νέα ανοίγματα. Κυρίως όμως κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο πολλά νέα πρόσωπα. Δραστήριους και καταξιωμένους που θέλουν να βάλουν τη δική τους ταυτότητα στην πόλη.

Η συνεργασία με τον Παντελή Κολόκα αυξάνει τη διείσδυση της παράταξης στον κεντροδεξιό χώρο στον οποίο κατά βάση απευθύνεται ο Νίκος Γκόντας.

Ο Λάζαρος Νάτσης ηγείται του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία παράταξη που έμεινε αυστηρά περιχαρακωμένη στον κομματικό της χώρο, επιδιώκοντας κατ’ εξοχήν την καταγραφή δυνάμεων. Το ψηφοδέλτιο δεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική.

Ο Άρης Μπαρτζώκας και η παράταξή του, είναι πρωτοεμφανιζόμενη στην τοπική πολιτική σκηνή. Πρόκειται για μία κίνηση που προήλθε από ανησυχούντες πολίτες και μέχρι σήμερα κάνει έναν εξαιρετικά πολιτισμένο και ενδιαφέροντα προεκλογικό αγώνα.

Στον προεκλογικό στίβο μετέχουν ακόμη ο Δημήτρης Τασούλας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Στέφανος Σκοπούλης με τη ΔΡΑΣΗ και ο Χρήστος Πατσούρας με την Αριστερή Παρέμβαση.

Στο Δήμο Άρτας τρεις παρατάξεις δίνουν, όπως όλα δείχνουν, σκληρή μάχη για την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο. Πρόκειται για την παράταξη του σημερινού Δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη, του ανεξάρτητου υποψηφίου Παύλου Στασινού και του Χρήστου Τσιρογιάννη που προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Και οι τρεις φαίνεται ότι θα δώσουν μάχη μέχρι την τελευταία ώρα καθώς εμφανίζονται ισοδύναμοι και διεκδικούν με ίσους όρους την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο.

Στην εκλογική μάχη μετέχουν ακόμη η Λίτσα Κιτσαντά που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ του ψηφοδελτίου της Λαικής Συσπείρωσης στο Δήμο Άρτας ηγείται ο Κώστας Παπαιωάννου.

Στο Δήμο της Ηγουμενίτσας, ο Γιάννης Λώλος και ο Ανδρέας Νταής, φαίνεται ότι θα είναι οι μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής.

Ο πρώτος προέρχεται από την κεντροδεξιά και ο δεύτερος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Λώλος είχε διατελέσει δήμαρχος στο Μαργαρίτι και ο Ανδρέας Νταής στην Ηγουμενίτσα.

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την ανακοίνωση προγραμμάτων και υποψηφίων εδραιώνεται η αίσθηση ότι έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των υπολοίπων επικεφαλής παρατάξεων.

Ο Θωμάς Παππάς, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με…ανεξάρτητο συνδυασμό, δεν κατάφερε να αποκτήσει δυναμική τέτοια που θα τον έφερνε κοντά στη μονομαχία της δεύτερης Κυριακής.

Στην προεκλογική μάχη μετέχει ακόμη η Δήμητρα Γούλα, η οποία ηγείται ανεξάρτητου συνδυασμού, που απαρτίζεται κυρίως από νέους.

Στη Λαική Συσπείρωση ηγείται ο Δώρης Δήμας, ενώ υποψήφιος είναι και ο Σωτήρης Λιαμπότης, που προέρχεται από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στο Δήμο Πρέβεζας, την είσοδο στο δεύτερο γύρο φαίνεται ότι διασφαλίζουν ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης και ο πρώην δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας.

Ο Χρήστος Μπαίλης έχει διατηρήσει το βασικό κορμό των συνεργατών του ενώ ορισμένες συνεργασίες που έκανε με πρόσωπα από το χώρο της κεντροδεξιάς, μάλλον ενόχλησαν και μετά τις αρχικές εντυπώσεις που μπορεί να δημιούργησαν δεν φαίνεται να αποκτούν δυναμική. Αντιθέτως προκάλεσαν γκρίνιες μεταξύ των υπολοίπων υποψήφιων.

Ο Μιλτιάδης Κλάπας, έχει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο με έμπειρα αλλά και πολλά νέα στελέχη. Η δυναμική του ίδιου και η διεισδυτικότητα σε όλους τους πολιτικούς χώρους αποτελούν και το στρατηγικό του πλεονέκτημα.

Η συνεργασία Τάκη Παππά και Γιώργου Νίτσα, η οποία προήλθε μετά από αναζήτηση του δεύτερου στέγης σε διάφορες άλλες παρατάξεις δεν φαίνεται να βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Το προεκλογικό παζλ στο Δήμο Πρέβεζας συμπληρώνεται από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βασιλείου, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ακόμη και μέσα στον πολιτικό του χώρο και από τον γιατρό Γιάννη Νόβα που ηγείται του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ