Ήθελαν να ταξιδέψουν αλλά ήταν όλα πλαστά

ASTYNOMIA 31 8

ASTYNOMIA 31 8Στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, στην Ηγουμενίτσα και στο Καναλλάκι Πρέβεζας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, έξι αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:

 

• Δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 30 και 31 ετών, διότι κατείχαν δύο πλαστές ταυτότητες και μία πλαστή άδεια οδήγησης Δανίας, με σκοπό να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έναντι του χρηματικού ποσού των (2.000) ευρώ, από περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

• Ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
• Ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.

• Ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι είχε καταβάλει σε άγνωστο άτομο το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, για την προμήθεια του πλαστού εγγράφου.

• Ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστά εντυπώματα σφραγίδων εισόδου και εξόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Κατηγορούνται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παράνομης εισόδου στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ