Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπότσιος

MPOZIOS

MPOZIOSΈφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπότσιος. Ένας αγωνιστής μέχρι το τέλος…

Βρέθηκε μπροστάρης στο αγώνες των κτηνοτρόφων και του ηπειρώτικου λαού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης.

Σε αυτό τον αγώνα με αυταπάρνηση και παρόλο τα προβλήματα υγείας του, οργάνωσε τους κτηνοτρόφους και τους αγωνιζόμενους πολίτες για να μην ξεπουληθεί η περιουσία του ηπειρωτικού λαού, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο.

 

«Διεκδίκησε και κέρδισε με μαχόμενη αξιοπρέπεια να είναι πρότυπο αγωνιστή. Μας πέφτει βαρύ φορτίο στις πλάτες μας να συνεχίσουμε με το ίδιο ζήλο, ποιότητα και ήθος τον αγώνα του.

Στην οικογένεια του Ανδρέα τα βαθιά συλλυπητήρια μας. Και στον ίδιο καλό ταξίδι», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
Χθες το βράδυ αργά, χάθηκε ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σύντροφος με όλη τη σημασία της λέξης, ο Αντρέας Μπότσιος από τη Ζίτσα.

Ο Αντρέας οργανώθηκε από νεαρός στο κίνημα και στο ΚΚΕ, έφυγε το 1989 και συνέχισε να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, πρωτοστάτησε στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις των παραγωγών, από διάφορες θέσεις, είτε ως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζίτσας, είτε ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων Ηπείρου. Είχε διατελέσει μέλος σε διάφορα όργανα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Ήταν μάχιμος ακόμα και όταν η υγεία του επλήγη σοβαρά, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συμμετείχε μέχρι και στους πρόσφατους αγώνες κατά τη ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ζίτσας, εκλεγμένος στις εκλογές του 2006 και ήταν υποψήφιος σε πολλές εκλογικές μάχες, καθώς και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Αντρέας ήταν 54 ετών.

Στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συντρόφους του εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια μαζί με μια υπόσχεση.

Θα τον θυμόμαστε πάντα όρθιο, γελαστό και μάχιμο και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να γίνει πραγματικότητα αυτό που και εκείνος ήθελε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ