Έτσι θα στολιστούν τα Γιάννινα τα φετινά Χριστούγεννα… Η έκπληξη της πλατείας!

plateia xristoug

plateia xristoug

«Παραμύθι και ψευδαισθήσεις» θα στολίζουν φέτος την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων!

Ο Δήμος επιμένοντας μοντέρνα θα στολίσει την πλατεία με κύβους και θα επιστρατεύσει χιλιάδες φωτάκια κι αστεράκια για να δώσει χριστουγεννιάτικο χρώμα στην πόλη.

Φυσικά ιδιαίτερο βάρος δίνεται και φέτος στο κέντρο, στην αγορά και τους πεζοδρόμους, ενώ για την πλατεία ο Δήμος αποφάσισε να επιφυλάξει μία ακόμη έκπληξη στους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες…

Μετά τις σιδεριές που παρίσταναν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μετά το κόντρα πλακέ θαλάσσης με τα κρεμασμένα κουδούνια, φέτος στην πλατεία θα τοποθετηθεί το «Περίγραμμα Δώρων»: τρεις τεράστιοι κύβοι από μέταλλο και κόντρα πλακέ θαλάσσης και πάλι, οι οποίοι με ειδικούς φωτισμούς θα δημιουργούν μια… «παραμυθένια εικόνα», ενώ τα led που θα τοποθετηθούν σε έναν απ’ αυτούς θα «δημιουργεί την ψευδαίσθηση του έναστρου ουρανού»!

Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη που συνοδεύει το τεύχος του διαγωνισμού: «Στην κεντρική πλατεία θα εγκατασταθεί κατασκευή «Περιγράμματα Δώρων» μεταλλική βαμμένη σε χρώματα κόκκινο – πράσινο – κίτρινο και με αντίστοιχες διαστάσεις για κάθε χρώμα δώρου:

Το κίτρινο δώρο θα είναι διαστάσεων 3x3x3M. Το κόκκινο: 2x2x2M και το πράσινο: 8x4x6,5M.

Το πράσινο δώρο στο εσωτερικό του θα φιλοξενεί ένα περίγραμμα πόλης με ανοίγματα ώστε τα περάσματα να χρησιμοποιούνται από το κοινό αλλά και για να είναι εμφανής ο φωτισμός που υπάρχει από πίσω έτσι ώστε τη νύχτα να δημιουργεί παραμυθένια εικόνα ενώ στο επάνω μέρος θα είναι τοποθετημένες ψείρες led θερμού φωτισμού ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση έναστρου ουρανού».

Κατά τα λοιπά, πρόκειται να αγοραστούν 121.100 λευκά led, 27.400 κόκκινα, 82 αστέρια φωτοσωλήνα, 1600 μέτρα φωτοσωλήνα και 30 δέντρα «δώρων» σε γλάστρες!

Στον άξονα από τον Μώλο μέχρι το ξενοδοχείο Βυζάντιο θα στολιστούν 460 δέντρα και στις δύο πλευρές του δρόμου, στα πάρκα και στην κεντρική πλατεία με «ψείρα» led.

Στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Γρηγορίου Σακκά, Βλαχλείδη, Πουτέτση, Μπότσαρη, Μουλαιμίδη, θα στολιστούν 93 δέντρα με «ψείρα» led κόκκινη.

Στην οδό Ανεξαρτησίας καθώς και στις οδούς Παπαδοπούλου, Παπάζογλου, Κατσιμήτρου, Ζυγομάλη, Αραβαντνού, Βύρωνος και Κωλέτη, θα τοποθετηθεί ένα φωτεινό αστέρι σε κάθε φωτιστικό στύλο.

Στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Βηλαρά και Χαριλάου Τρικούπη θα τοποθετηθούν μη φωτιζόμενα διπλά αστέρια.

Στις οδούς Παπαδοπούλου και στα Μπεζεστένια τοποθεντούνται τα δέντρα των ευχών, φυσικά έλατα σε γλάστρες τα οποία θα μεταφυτευθούν μετά το τέλος των εορτών.

Στο στολισμό της κεντρικής πλατείας εντάσσεται και ο φωτοσωλήνας που θα περιγράψει την κεντρική όψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου!!!

Κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν προβλέπεται και φέτος, στη σχετική μελέτη, οπότε είναι σίγουρο ότι και αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα πλήξουμε!
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ