Έτοιμο το Πολυδύναμο αλλά χωρίς προσωπικό!!!

POLYDYNAMO XATZHKOSTA

POLYDYNAMO XATZHKOSTAΣε φάντασμα κινδυνεύει να μετατραπεί το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολισμού και Κρίσης Χρηστών Ναρκωτικών, το πρώτο που έχει κατασκευαστεί στη χώρα.

Το κτίριο έχει ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Μόνο που τα κτίρια τα ζωντανεύουν οι άνθρωποι και ο εξοπλισμός μπορεί να είναι χρήσιμος όταν βρεθεί στα χέρια τους.

 

Και προς την κατεύθυνση αυτή δεν έχει κινηθεί ακόμη καμία απολύτως διαδικασία και δεν διαφαίνεται κανένα φως στον ορίζοντα.

Για τη λειτουργία του Κέντρου, προβλέπονται εξήντα θέσεις εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων. Και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό ώστε με την προμήθεια του εξοπλισμού να υπάρχει και το προσωπικό για να λειτουργήσει το Κέντρο.

Μάλιστα φαίνεται ότι η στελέχωσή του μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη από την κατασκευή του κτιρίου. Ενός κτιρίου που κανείς δεν θα ήθελε να μετατραπεί σε φάντασμα, όπως έχει συμβεί και με άλλα του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή μας.

Το Πολυδύναμο στεγάζει το Κέντρο Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού με 12 κλίνες και της Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών Ουσιών με 12 κλίνες.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το Πολυδύναμο Κέντρο διακρίνονται σε 3 ενότητες οι οποίες καλύπτονται από τα παρακάτω τμήματα:
-Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών όπου γίνεται η συνολική αντιμετώπιση των ασθενών.

-Συμβουλευτικό Κέντρο όπου εξετάζονται και αξιολογούνται αιτήματα για την εισαγωγή στη Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης ενώ δίνονται και πληροφορίες για τα προγράμματα απεξάρτησης. Επίσης στο συμβουλευτικό Κέντρο θα ενταχθεί και θα λειτουργήσει και η Μονάδα Αποκατάστασης στο πρόγραμμα της οποίας συμμετέχουν εξωτερικοί ασθενείς σε στάδιο απεξάρτησης. Με συνεδρίες και δημιουργική απασχόληση επιδιώκετε η διατήρηση της αποχής από τις ουσίες και η κοινωνική επανένταξή τους.

– Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης με 2 ξεχωριστά τμήματα, νοσηλείας αλκοολικών και νοσηλείας χρηστών ναρκωτικών όπου αντιμετωπίζονται το στερητικό σύνδρομο και άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Πρόκειται για μία σπουδαία δομή, την πρώτη που γίνεται στο είδος της στη χώρα μας και κινδυνεύει να μην λειτουργήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ