Έτοιμο για τα εγκαίνια το Παραμυθένιο Κάστρο

ARTA KASTROPAR

Όλα είναι έτοιμα για τα εγκαίνια του Παραμυθένιου Κάστρου της Άρτας, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα στο Κάστρο της πόλης. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στο αυριανό πρόγραμμα,

αλλά και στην σημασία της διοργάνωσης για το Δήμο, στα οφέλη που θα προκύψουν για την πόλη, καθώς και στο συμβολισμό του ανοίγματος του Κάστρου για το ευρύ κοινό μετά από 20 και πλέον χρόνια.

Αναφορικά με τα αυριανά εγκαίνια να σημειωθεί, πως η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, όπως επίσης δωρεάν θα είναι η είσοδος την ημέρα των Χριστουγέννων, το βράδυ της παραμονής και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Την αυριανή εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αρτινής καταγωγής ηθοποιός-συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, ενώ θα συντροφεύσουν μουσικά η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», η Ευρωπαϊκή Χορωδία και το Σύνολο Φλάουτων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, καθώς και ο Νίκος Σιακούφης με τους φίλους του. Το κόψιμο της κορδέλας θα γίνει από μέλη της Επιτροπής Πολιτών για το Κάστρο, σε μια ένδειξη αναγνώρισης του πολύχρονου αγώνα τους, ώστε το Κάστρο να δοθεί ξανά στην Αρτινή κοινωνία.

Στο Παραμυθένιο Κάστρο ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί ΔΩΡΕΑΝ να απολαύσει ένα πρωτόγνωρο θέαμα, με πλήθος εικαστικών δρώμενων, εργαστήρια για τα μικρά παιδιά, μουσικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις, το σπίτι του Αη Βασίλη και το Ταχυδρομείο, όπου κάθε παιδί θα μπορεί να στείλει το γράμμα του στον Άη Βασίλη. Θα υπάρχει καφετέρια, σημεία πώλησης διάφορων γλυκών και αλμυρών γεύσεων, παιχνίδια, το ραδιόφωνο του Κάστρου κ.α. Να σημειωθεί, ότι ανακοινώσεις για το ακριβές πρόγραμμα κάθε ημέρας θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Κάστρου www.paramytheniokastro.gr και της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης στο Facebook.

Υπενθυμίζεται, πως η Γενική Είσοδος στο «Παραμυθένιο Κάστρο» θα είναι 3 ευρώ για κάθε άτομο, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίρνουν ως δώρο μια μάρκα αξίας 2 ευρώ για τα παιχνίδια εντός του χώρου.

Οι άποροι που είναι γραμμένοι στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου θα μπορούν να προμηθεύονται σχετική κάρτα, με την οποία θα μπορούν να μπαίνουν δωρεάν στο «Παραμυθένιο Κάστρο», ενώ μέχρι να κλείσουν τα σχολεία, όσα επιθυμούν να κάνουν πρωινές σχολικές εκδρομές μπορούν να το κάνουν ΔΩΡΕΑΝ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η μετακίνηση από και προς το Κάστρο θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και με το «Τρενάκι του Κάστρου», που ξεκινά από την πλατεία στον Άγιο Δημήτριο και θα διασχίζει την Σκουφά και άλλες κεντρικές οδούς της πόλης για να καταλήξει στο Κάστρο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ