Έργα βελτίωσης υποδομών στη ΔΕ Ιωαννίνων

erga ipodomonio

erga ipodomonio

Στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου κατασκευής υποδομών σε περιοχές επέκτασης της ΔΕ Ιωαννίνων, προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Το έργο έχει προυπολογισμό 950 χιλιάδων ευρώ και ο διαγωνισμός θα γίνει την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016.

Το έργο χρηματοδοτείται από την πίστωση «ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ» με 620.000,00€ στον προϋπολογισμό έτους 2015 και 330.000,00€ στον προϋπολογισμό έτους 2016 του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή σύνολο πίστωσης 950.000€ .

Η μελέτη του έργου -που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου – αφορά κυρίως σε έργα οδοποιίας και συγκεκριμένα στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών στις περιοχές της επέκτασης της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων: Νέα Ζωή, Καρδαμίτσια, Νεοχωρόπουλο, Βρυσούλα, Βοτανικό, Λασπότοπο, Κιάφα, Καλλιθέα και Λόφο Βελισαρίου.

Είναι περιοχές που υπολείπονται σε δημόσιες υποδομές, περιοχές «ανοχύρωτες» και υποβαθμισμένες. Προφανώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το σύνολο των ελλείψεων που εντοπίζονται στις συγκεκριμένες περιοχές, ωστόσο από τη Δημοτική Αρχή ξεκινάει η προσπάθεια για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί και με τον προγραμματισμό των επόμενων ετών.

Εν τω μεταξύ στη διακήρυξη της δημοπρασίας δύο ακόμη μικρότερων έργων οδοποιίας προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών. Πρόκειται για την «Ανακατασκευή οδού Γιάννη Καλατζή», με συνολικό προϋπολογισμό έργου το ποσό των 20.000 ευρώ και την «Βελτίωση-αποκατάσταση οδού Κασσάνδρου», με συνολικό προϋπολογισμό 57.000 ευρώ.

{jathumbnail off} ‘

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ