Έργα- ανάσα για το δάσος Βαλαωρίτη

DASOS FTINOPΣτην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για ην εκτέλεση έργων Προστασίας του Δημόσιου Δάσους Βαλαωρίτη στην περιοχή της Κοινότητας Κρανιάς, υπέγραψαν ο Δήμος Ζηρού και η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά.

Το έργο αφορά την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης σε έκταση περίπου 310 στρεμμάτων για προστασία από την βοσκή, κατασκευή σωληνωτού οχετού ή επισκευή υπάρχοντος πλακοσκεπούς οχετού και κατασκευή ρείθρου καθώς και φυτεύσεις ακακίας και σπάρτου προκειμένου να συγκρατηθεί το έδαφος και να αποτραπούν διαβρώσεις.

 

O Δημοτικός Σύμβουλος Κωσταντίνος Παπαδιώτης ο οποίος κατάγεται από την Κρανιά ανέφερε ότι το έργο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, ευχαριστώντας το Δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση για την πρωτοβουλία του.

Τόνισε δε ότι το έργο της περίφραξης σε περίπου 300 στρέμματα είναι πολύ σημαντικό για να αναζωογονηθεί το δάσος αφού έχει υποστεί φθορά από διαβρώσεις και φυσικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τον κ.Παπαδιώτη, οι κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή συμφωνούν να γίνει η περίφραξη η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία του δάσους.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης σημείωσε ότι το δάσος Βαλαωρίτης ανήκει στο Δημόσιο και για αυτόν τον λόγο είναι αναγκαία η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έτσι ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 250 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα χρήματα θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου με μέριμνα του Δήμου, από πόρους που θα εξασφαλίσει ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ